Racing vloert Jong KV Mechelen in een sfeervol OVK (+ videoverslag)

Racing heeft voor de tweede keer dit seizoen de stadsderby tegen de beloften van KV Mechelen tot een goed einde gebracht. Groen-wit won thuis met 2-1.

Omdat de ploegen achter Racing de voorbije weken volop punten aan het sprokkelen zijn, was het voor onze jongens zaak om niet alleen de clubeer in de derby te verdedigen, maar ook de nodige punten te sprokkelen om niet plots in degradatiegevaar te belanden.

Maar tegen een sterk Jong KV is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De bezoekers speelden opnieuw fris van de lever en trakteerden Racing met een kopbal op de lat na enkele minuten al meteen op een eerste waarschuwing.

De reactie van Racing mocht er zijn: een gevaarlijke voorzet belandde in de 16 van Jong KV tegen een hand van een bezoekende speler en de ref legde de bal op de stip. Kurt Weuts zette de penalty feilloos om: 1-0 na 13 minuten.

Jong KV antwoordde even snedig als dodelijk, want enkele minuten later hingen de bordjes al gelijk toen een hoge kopbal over Ruben Smet in doel dwarrelde: 1-1.

De eerste helft bleef goed heen en weer gaan, met gevaar aan beide kanten. Op het halfuur eindigde een schot van Jong KV op de paal van Racing en meteen erna leverde een goeie aanval van Racing nét niet de 2-1 op.

Vlak voor de rust werd Racing tot 10 man herleid. Sabri Hmouda ging in duel en leek met een correcte tackle de bal weg te tikken, maar dat had de scheidsrechter – tot ontzetting van het publiek – anders gezien. Hmouda kreeg een tweede gele kaart onder zijn neus en zo moest Racing nog bijna een uur met 10 tegen 11 spelen.

Maar niet getreurd, want naarmate de wedstrijd vorderde kwam de fysieke overmacht van Racing naar boven. Toen Weuts een harde vrije trap die via de doelman afgeweerd werd in doel tikte, had de lijnrechter buitenspel gezien. Zo ging de 2-1 (nog) niet door. Even later kwam Weuts opnieuw in een kansrijke positie, ditmaal ging zijn knal over.

Jong KV dreigde ook nog een paar keer, maar doelman Smet was bij de pinken. En zo viel het doelpunt aan de goeie kant: een verre inworp van Nick Spaenhoven zaaide verwarring bij Jong KV en de mee opgerukte Jens De Paepe kon van dichtbij binnen schieten: 2-1. OVK ontplofte.

Het was zaak om nog een 10-tal minuten stand te houden en dat bleek niet echt een probleem. Een wilskrachtig Racing had duidelijk zijn zinnen op de driepunter gezet en haalde hem verdiend binnen.

Na de 0-1 in november op KV slaagt Racing er dus opnieuw in om de stadsgenoten zonder punten achter te laten. De overwinning verschaft Racing bovendien de nodige ademruimte in het klassement.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Mrani, Mauro (77′ Knollenburg), Hmouda, Heyvaert, Carrez (87′ Harrou), Ventôse (87′ Walen De Keyser) en Weuts.