Derby-winnaar Jens De Paepe: “Ik zag de mensen in de tribune gek worden”

Jens De Paepe ontpopte zich met een welgemikt schot tegen Jong KV Mechelen tot matchwinnaar.

En of de Racingers blij waren met de 2-1 tegen Jong KV Mechelen. Na enkele moeilijke weken met veel gelijke spelen was een overwinning – uitgerekend tegen de stadsgenoot – meer dan welkom.

Jens De Paepe scoorde in het slot van de wedstrijd het verlossende doelpunt. Voor onze verdediger was het al de 7e treffer dit seizoen, en het was dus alweer een héél belangrijke.

Jens, hoe blik je terug op de 2-1?

“Ik vond ons heel goed starten met agressieve druk, wat we de laatste weken wel eens misten. We zaten meteen goed in de wedstrijd en hadden de beste kansen.”

“De rode kaart van Sabri net voor de rust vond ik overdreven. Hij speelde eerst de bal. Maar we moesten dus wel met 10 voort en de coach heeft het team wat moeten herschikken.”

“Na de rust hebben we niet veel weggegeven en waren we zelf de gevaarlijkste ploeg op stilstaande fases. Met 10 man zijn we erin geslaagd de overwinning binnen te halen, dat is fantastisch.”

Wat denk je als je met 10 valt?

“Voor elkaar vechten, vechten voor elke meter en alles geven. En dan zien wat er uit de bus komt. Dat is wat we gedaan hebben.”

Was er spanning in de groep na de wat mindere resultaten de voorbije weken?

“Dat viel wel mee. We speelden de laatste weken toch goed. Tegen Turnhout en Diegem hadden we moeten winnen. Maar als de rest onder jou punten begint te pakken en jij pakt er zelf te weinig, dan begint het wel te spannen natuurlijk.”

“Het is goed dat we nu 3 punten pakken, ook voor ons vertrouwen. Er komen nu matchen aan tegen rechtstreekse concurrenten, daarin moeten we ook onze punten pakken.”

Kun je de 2-1 nog eens beschrijven?

“Het was een wirwar. Een doorgekopte inworp kwam bij Dries Ventôse, die zijn schot miste. De bal viel voor mijn voet en ik trapte hem binnen in de korte hoek. Ik schrok zelf een beetje dat hij er inging, maar het was des te meer genieten.”

Wat ging er door je hoofd bij die goal?

“Het was een fantastisch gevoel. Ik zag iedereen in de tribune gek worden. Je weet wat dit betekent voor de Racingers en je wil de fans dat geluk geven.”

“Als je kunt scoren, dan is dat echt geweldig: die uitspatting van vreugde. Tijdens de wedstrijd was de sfeer ook leuk, maar veel hebben we er in de tweede helft niet van kunnen genieten, want we hebben als spelers hard afgezien met 10 man.”

Je scoorde al voor de 7e keer dit seizoen, hoe komt dat?

“Nooit meegemaakt (lacht). Als ik naar voren ga, geloof ik er altijd in, want ik ben kopbalsterk en het zit ook wel wat mee dit seizoen.”

Wordt het nog een feestje vanavond?

“Een klein feestje, ja. We gaan nu met de supporters iets drinken, maar morgen is het een werkdag, dus moeten we op tijd naar huis. Ook al omdat ik hier met zware benen sta…”

Lees ook:
Jens De Paepe schiet Racing naar nieuwe derby-overwinning

Bekijk de winning goal van Jens in het verslag van RTV: