“We spelen tegen een van de topkandidaten voor promotie”

Zaterdagavond wacht het tripje naar Pelt. Na de 5-1 tegen FC Heikant wordt het de tweede tegenstander van Racing.

Trainer Dave De Herdt zag deze week Lars Bielen en Jens De Paepe voor langere tijd uitvallen. Een tegenvaller, maar “part of the game”.

Coach, nog nagenoten van de overwinning tegen Heikant?

“Meteen na de wedstrijd hebben we met de groep en de staf nog iets gedronken en uiteraard was iedereen erg blij met de goede wedstrijd.”

“Alles klopte: de scouting, het plan, de wedstrijd en de mentaliteit. Maar mijn focus lag zondag al onmiddellijk bij Pelt. Uiteindelijk hebben we buiten 3 punten nog niets. Lang blijven hangen in die vreugde kan dus niet, onmiddellijk met het volgende doel bezig zijn is het enige dat telt.”

“Maandag hebben de spelers nog ontspannen getraind, maar dinsdag was hun blik ook gericht naar de volgende wedstrijd.”

Lars Bielen en Jens De Paepe zijn out. Hoe kijk je daar naar?

“Jens missen we al enkele weken. Het is spijtig dat er nu een operatie moet volgen. Hopelijk keert hij snel terug, want hij moet achterin de leider worden van dit Racing.”

“Voor Lars is het heel zuur. Hij weet dat hij in principe tweede doelman is. Lars en ik hebben daar ook steeds eerlijk over gepraat.”

“Maar door de kwaaltjes van Ruben tijdens de voorbereiding speelde Lars zeer veel en stelde ook nooit teleur. Hij haalde heel de voorbereiding een hoog niveau. Hij schrok ervan dat hij vorige week ook mocht starten, maar ik vind dat iedereen zijn selectie moet verdienen. Niet dat Ruben het niet verdiende, maar hij had in onze ogen nog enkele weken nodig om top te zijn.”

“Nu krijgt Ruben zijn kans, vroeger dan verwacht, maar daar maak ik me geen zorgen over. Ruben is een topkeeper en kan deze ploeg veel bijbrengen.”

Wie mis je nog in Pelt?

“Dries Ventôse is wat twijfelachtig, maar dat komt normaal gezien wel in orde.”

“Robbe Berben pikt volgende week normaal gezien aan bij de groep. Hij heeft al wat meegetraind, maar is nog geen duels aangegaan afgelopen week op training. Verder is iedereen fit.”

Is Esperanza Pelt een grote titelconcurrent?

“Vast en zeker! Pelt is één van de topkandidaten voor promotie. Ze hebben in alle linies ervaring en talent te over.”

“Het is een team dat thuis ook altijd iets meer kan. Onlangs hebben ze zelfs nog iemand van de “verkeerde kant” van Mechelen binnengehaald: Arjan Swinkels. Zulke spelers haal je niet als je geen ambitie hebt…”

Veel succes in Pelt! Supporters, op post!