Lion Academy, jeugdproject én sponsor van Racing

Sinds enige tijd kan je de heren van Lion Academy op Racing zien rondlopen. Je kon ze – onder meer – al opmerken tijdens de jeugdstage in  juli.

Lion Academy houdt zich met onze jeugdopleiding bezig, maar is daarnaast ook sponsor van onze club. We spraken met Bjarne Koek om wat meer informatie over hun project te weten te komen.

Bjarne, hoe ben je op Racing terechtgekomen?

“Bart Lobbestael heeft mij meegenomen naar Racing, als teammanager/T2. Al snel evolueerde dat en nam ik ook de functie van assistent-trainer van de U15B op me. Op het einde van het vorige seizoen heb ik tijdelijk ook de taken van bovenbouw coördinator waargenomen. Alles om de club en de jeugd verder te helpen en te ontwikkelen. Vandaar dat wij nu met LION sponsor van de jeugd worden.”

Kan je ons wat meer vertellen over jezelf en wat LION Academy inhoudt?

“Ik ben een van de trainers/oprichters van LION Academy. Binnen de club kennen sommigen mij beter als “den Hollander”. Vanuit passie voor voetbal en de wil om de Racing jeugd naar een hoger niveau te tillen ben ik samen met Bart Lobbestael LION Academy begonnen. Als Racing-jeugdtrainers waren wij op zoek naar een manier om onze jongens nog meer kansen te geven om zich op een plezante te manier te ontwikkelen. De Racing Mechelen-voetbalstages georganiseerd door LION zijn vanuit dat idee ontstaan. Na dit succes zijn wij nu bezig om als sponsor innovatieve en vernieuwde vormen aan Racing aan te bieden om spelers individueel en de teams en de gehele Racing-jeugd te helpen verder te groeien.”

Bjarne, kan je een vergelijking maken tussen de Nederlandse aanpak van het jeugdvoetbal en hier in België?

“Het grootste verschil zit hem in het vertrouwen. Jeugdspelers in Nederland worden begeleid, beschermd en krijgen veel vertrouwen. Jeugdspelers worden niet direct afgestraft voor een ongelukkige keuze. Ze krijgen de mogelijkheid om het te herstellen en zichzelf te ontplooien. In België is de voetbalwereld veel harder, meer bezig met resultaat en krijg je als jeugdspeler veel minder kansen. Als LION Academy breken we met die gedachte. Spelers moeten keihard werken, inzet tonen maar daar tegenover staat dat wij ze een veilige omgeving en vertrouwen geven. Als LION geloven wij in een stormachtige ontwikkeling, maar krijg je dit enkel en alleen als de speler zich goed voelt, vertrouwen krijgt en fouten mag maken.”

Wat zijn je doelstellingen met Racing?

“De sponsering van LION Academy hebben we opgezet om de Racing-jeugd verder te helpen. Als LION zorgen we dat de spelers, trainers én Racing als club het maximale uit zichzelf en de jeugd kan halen. De trainers krijgen de mogelijkheden om spelers beter te begeleiden met data. Daarnaast helpen wij als LION met onze expertise de bovenbouwtrainers bij het fitter maken van de spelers. Ons doel is om spelers te blijven ontwikkelen en te laten doorstromen richting het eerste team.”

 Meer info over de Lion Academy kan je op deze website terugvinden.