“We krijgen het enorm hard te verduren”

De laatste rechte lijn van de competitie is ingezet. De prijzen worden de komende weken verdeeld.

Oppuurs is de volgende in het rijtje tegenstanders. Dave De Herdt blikt vooruit op de streekderby.

Coach, hoe was het deze week?

“We hebben met een kleinere groep getraind. De jongens van de beloften die de afgelopen maanden met ons meetrainden hebben we opnieuw met de beloften laten trainen.”

“We hebben de scherpte en snelheid van uitvoering de hoogte ingejaagd. De eindsprint is ingezet, zeker nu er een aantal belangrijke en moeilijke weken aanbreken.”

Je moet nog altijd enkele spelers missen zaterdagavond?

“Kevin Eyeson is nog afwachten. Lars Geysels heeft een blessure opgelopen op school.”

“Lee Roy De Keersmaecker is wel opnieuw inzetbaar. Wout Kerckhofs werkt intussen aan zijn herstel. Verder was doelman Indy Van Bulck een hele week ziek.”

“Die blessures frustreren me wel wat. Als het spierblessures waren, zouden we de reden kennen en konden we er iets aan veranderen door onze manier van trainen aan te passen.”

“Maar het zijn allemaal contactblessures die meestal voortvloeien uit een wedstrijd. We krijgen het enorm hard te verduren en ik vind dat we als voetballende ploeg misschien wel wat meer beschermd moeten worden.”

“Niet dat we bevoordeeld moeten worden, verre van. Maar als je te veel toelaat, krijg je een opeenstapeling van fouten en als wij eens een tikje uitdelen, volgt vrijwel onmiddellijk een kaart.”

In de heenronde speelde Racing Oppuurs van het kastje naar de muur en won het met 1-6. Oppuurs zal op revanche zinnen, denk je niet?

“Vast en zeker. Ze hebben ook meer ambities dan ze laten uitschijnen.”

“Dinsdag hebben ze niet getraind en hebben ze een groepsgesprek gehad. Dat doe je niet zomaar, en al zeker niet als je in deze reeks toch mooi bovenin meedraait.”

“Maar dat ze ambitie hebben, zullen ze uiteraard niet toegeven. Je mag er dus van op aan dat het een felle wedstrijd zal worden. En er loopt daar nog een bekende spits rond, he (Bjorn Vleminckx, nvdr): die zal zeker niet willen afgaan op onze heilige grond.”

Racing, veel succes tegen Oppuurs!
Supporters, allemaal op post voor dit belangrijke duel!

Ruimte voor externe advertenties: