Eerste transfer voor volgend seizoen: doelman Ruben Smet!

Vandaag kunnen we een eerste nieuw gezicht voor de campagne 2020-2021 voorstellen: Ruben Smet ruilt Hoogstraten VV in voor RC Mechelen.

Vorige week kondigden we al aan dat Jeroen Hofmans de club kwam versterken in doel. Jeroen kwam over van Duffel en maakt het seizoen vol in de groen-witte kleuren. Voor volgend seizoen had Jeroen al een overeenkomst met Zwarte Leeuw.

In de campagne 2020-2021 gaat Racing in zee met Ruben Smet, een ervaren doelman die zijn strepen verdiend heeft in de hogere amateurreeksen.

Ruben, jij hebt al heel wat watertjes doorzwommen. Kun je je loopbaan kort beschrijven?

“Ik ben beginnen te voetballen bij Melsele, maar ik heb zowat mijn hele jeugd doorgebracht bij SK Beveren. Op mijn 16e ben ik verhuisd naar Sint-Niklaas, waar ik 3e doelman was in de A-kern.”

“Op mijn 18e heb ik Sint-Niklaas ingeruild voor Temse, waar ik op mijn 19e debuteerde in de eerste ploeg. Daarna volgden periodes bij Rupel Boom, een profseizoen bij het Nederlandse FC Den Bosch, Beerschot, Berchem, Vosselaar en nu mijn 2e jaar bij Hoogstraten.”

Dat is een mooi parcours. Wat waren daarin de hoogtepunten?

“Met Rupel Boom zijn we erin geslaagd in één bekercampagne zowel OH Leuven als Anderlecht uit te schakelen. Dat was natuurlijk fantastisch. Ook dat seizoen als profvoetballer was onvergetelijk.”

“En de matchen met Beerschot in een vol Kiel zullen me ook altijd bijblijven. Een stadion met veel fans: dat is iets waar elke voetballer van droomt.”

Zaten er ook tegenvallers bij?

“De dieptepunten zijn twee zware blessures die ik gehad heb. Bij Beerschot is mijn schouder uit de kom gegaan, ben ik geopereerd en was ik in totaal 7 maanden out.”

“Het seizoen erna heb ik in Berchem mijn achillespees afgescheurd. Daar ben ik ook lange tijd onbeschikbaar door geweest. Maar dat is het, ik ben nu al 3 jaar weer volledig blessurevrij.”

Hoe vergaat het jou in Hoogstraten, in 2e amateur?

“Goed. Vorig seizoen zijn we in de middenmoot geëindigd en momenteel staan we op de 12e plaats. Vorig seizoen heb ik de Gouden Schoen gekregen als beste speler van het seizoen (klik hier voor een foto van Ruben met zijn Gouden Schoen).”

“Ik ben heel gelukkig in Hoogstraten, maar toch ga ik de club verlaten. Er komt een andere coach waar ik in het verleden al mee samengewerkt heb en dat is toen niet zo vlot verlopen.”

“Daarom heb ik met het bestuur gesproken en zullen we na dit seizoen als vrienden uit elkaar gaan, in onderling overleg. Ze vinden het jammer dat ik vertrek en zijn dankbaar voor wat ik voor de club betekend heb, maar het is beter zo.”

“Toen Racing kwam aankloppen, heb ik geen 2 keer moeten nadenken. We hebben 1 keer met elkaar aan tafel gezeten en waren er meteen uit. Racing wilde me heel graag hebben en dat gaf meteen een goed gevoel.”

Ken je Racing?

“Ja. Het is een supermooie club met zeer fanatieke fans. Dat is superplezant als voetballer om daarvoor te mogen spelen.”

“In de toenmalige 3e klasse heb ik, met Rupel Boom nog 2 keer tegen Racing gespeeld. Dat was dat seizoen dat we met Boom OHL en Anderlecht wipten in de beker.”

“De week na Anderlecht moesten we met Boom op Racing gaan spelen. Het gespannen sfeertje dat in het Racing-stadion hing, dat is me altijd bijgebleven. Ik vond dat geweldig. Als ik me niet vergis, heeft Racing dat seizoen 2 keer van Boom gewonnen.”

Wat voor een keeper ben jij?

“Ik ben allround. Tegenwoordig moet je compleet zijn als doelman en in alle facetten goed scoren. Meevoetballen, alert zijn bij hoge ballen…: je moet alles kunnen.”

“Met mijn 1,85 meter en 29 jaar neem ik ook wat lengte en ervaring mee. Die ervaring wil ik uiteraard komen delen met de verdediging waar ik mee ga samenspelen.”

Ken je iemand op Racing?

“Gregory Carrez ken ik van mijn tijd bij Berchem. Ik woon trouwens ook in Berchem en werk in het Antwerpse, allemaal niet ver van Mechelen.”

“Ik heb een contract voor 2 seizoenen ondertekend. Voor meer dan 1 seizoen dus, omdat Racing op lange termijn werkt en ambitieus is.”

“Zo snel mogelijk uit 1e provinciale promoveren is de boodschap en dan stopt het verhaal niet. Ik heb begrepen dat er ook in de amateurreeksen nog veel ambitie is. Dat trekt me heel hard aan.”

Ruben, veel succes dit seizoen nog bij Hoogstraten en alvast van harte welkom erna op Racing!

Noot: Vinnie Frans en Indy Van Bulck, de twee doelmannen in onze huidige A-kern, zullen Racing na dit seizoen verlaten. Net als Jeroen Hofmans dus, die voor een half seizoen tekende.

Nog enkele foto’s van Ruben Smet:

Ruimte voor externe advertenties: