“We hebben de puntjes op de i gezet”

Met een 1-6 op Oppuurs heeft Racing de domper van vorige week tegen Nijlen met glans doorgespoeld.

Trainer Dave De Herdt was (uiteraard) zeer te spreken over de prestatie van zijn team.

Coach, wat vond je van de match?

“We hebben de puntjes op de i gezet. Tegen een ploeg waar niet al te veel andere ploegen punten zullen tegen pakken hebben wij getoond wie we zijn.”

“We hebben ook laten zien dat we niet alleen aanvallend sterk zijn, maar ook verdedigend. We hebben amper iets weggegeven en hebben heel veel gecreëerd. Als je gaat rusten met 5, 6 of 7 goals verschil, kan niemand iets zeggen.”

“We zijn heel goed uit de kleedkamer gekomen. Dat is niet met dezelfde intensiteit is als in de eerste helft, dat is logisch. Maar als je er nog 2 bij prikt, mag je tevreden zijn.”

Wat zeg je tijdens de rust als je met 0-4 leidt?

“Eerst en vooral heb ik de jongens proficiat gewenst met hun manier van spelen. En het is een cliché, maar ik heb er ook op gehamerd dat ze niet mochten verzwakken.”

“Want als Oppuurs snel zou gescoord hebben, hadden ze misschien wat zuurstof gekregen. Maar het waren wij die als eerste weer scoorden, dus dat zat wel snor.”

“We hebben na de rust soms iets te weinig gevoetbald. Als we dat wél gedaan hadden, was de score  nog hoger opgelopen, maar ik ben content met 6 goals.”

Na de zure 2-2 tegen Nijlen is dit een opkikker?

“Ik heb ons nog geen enkele slechte wedstrijd zien spelen. Okay, we maken af en toe fouten, maar daar mogen we niet te veel de nadruk op leggen.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik voor offensief en attractief voetbal sta, dan bestaat het gevaar dat je af en toe eens het deksel op de neus krijgt.”

“Als je constant met 4 man achteraan blijft hangen, dan slik je misschien geen tegengoal, maar zo zitten wij niet in elkaar. We hebben hier ons DNA laten zien en we hebben laten zien dat ons DNA ook in topmatchen kan werken.”

Volgende week een nieuwe topwedstrijd, thuis tegen Lille. Jammer genoeg zonder Hmouda en Weydisch, die met een gele schorsing vanuit de tribune moeten toekijken.

“Ja, maar de kern is sterk genoeg om dat op te vangen. Nu is het aan andere jongens om te tonen dat we op hen kunnen rekenen.”

“Je speelt geen competitie met 11 of 12 spelers. We hebben onze hele kern nodig. Soms krijg je snel je kans, soms duurt het wat langer.”

“En het is niet omdat bepaalde jongens niet kunnen spelen, dat we inzakken als ploeg of aan kwaliteit moeten inboeten. Dat zie je ook aan onze vervangingen tijdens wedstrijden.”

“Ik ben absoluut niet bang. De jongens die volgende week spelen, zullen er zeker klaar voor zijn. Er zal een topteam aan de aftrap staan.”

Even een pintje drinken op de 1-6 in Oppuurs:

Ruimte voor externe advertenties: