“We hebben de arrogantie in de kleedkamer gelaten”

Met een 3e overwinning op een rij heeft Racing zich op de tweede plaats genesteld, op 3 punten van leider De Kempen.

We spraken trainer Dave De Herdt na de 1-5 op Antonia.

Coach, wat vond je ervan vanavond?

“Je kunt alleen maar tevreden zijn. Als je ziet welk voetbal we brengen op deze mat… Ik denk dat ze hun terreinverzorger een week vakantie gegeven hadden: het gras was niet gemaaid, het veld lag er zeer hobbelig bij.”

“Ik was er vooraf niet gerust in. Ik vond de spelers net iets te ontspannen en arrogant aankomen.”

“Ik heb hen gewaarschuwd om die arrogantie in de kleedkamer te laten, want anders word je vermoord door een ploeg als Antonia, volgens mij een goeie middenmoter in deze reeks.”

“Ik vond ons een uitstekende eerste helft spelen. De score had nog veel hoger kunnen oplopen. Het was een beetje hetzelfde scenario als onze eerste helft in Oppuurs twee weken geleden.”

En dat zonder kapitein Lee Roy De Keersmaecker. Wat is er aan de hand met hem?

“Lee Roy is na de match tegen Oppuurs onmiddellijk genaaid aan zijn voet. Hij had een trap gekregen bij de fase waarin hij scoorde. Er zitten 4 draadjes in zijn voet.”

“Niemand weet dat. Ik heb dat nooit gezegd, want anders zou hij in het eerste duel na Oppuurs meteen een trap op die voet krijgen.”

“Tegen Lille heeft hij geen trap op zijn voet gekregen, maar wel een fikse trap op zijn been. Daardoor is zijn been serieus opgezwollen, net boven die genaaide voet.”

“Ik dacht dat we hem speelklaar zouden krijgen. Ik wilde lang wachten om te beslissen, want  Lee Roy is een zeer belangrijke schakel in de ploeg. Maar zaterdagochtend belde hij om te zeggen dat het niet zou lukken.”

Als je Racing ziet voetballen, is het genieten. Is er nog ruimte voor progressie?

“Er is zeker nog marge. In de eerste helft gaven we centraal in het middenveld nog iets te veel ruimte weg. Lee Roy is de schakel tussen aanval en verdediging die dat normaal gezien in de gaten houdt. Die lijnen stonden voor de rust iets te ver uit elkaar.”

“We hielden de 0 niet. Dom balverlies op het middenveld door lateraal te spelen leidde de tegentreffer in. Daar kunnen we ook in groeien. Maar nu zijn we echt over details bezig. Ik win ook liever met 7-1 dan 1-0.”

We staan nu 2e. Wat is het devies?

“We mogen vandaag genieten. Dat moet, anders verlies je de vreugde. Maar volgende week moet de focus al weer snel op Berg en Dal.”

“Dat zal een heel moeilijke match zijn. Met Kevin Oris hebben ze een spits rondlopen die me in het verleden al veel kopzorgen gebaard heeft. Ze staan onder hun waarde geklasseerd, maar we gaan er uiteraard opnieuw vol tegenaan.”

Ruimte voor externe advertenties: