“Ik wilde stoppen met voetbal, maar nu ben ik heel, heel gelukkig”

Thomas Weydisch heeft zich bij zijn terugkeer naar Racing meteen weer in de harten van de supporters gespeeld. Ook op Antonia zette hij zijn beste beentje voor en werkte hij een prima match af.

Thomas, met welk gevoel sta je hier na deze knappe 1-5?

“Met een prachtig gevoel. We hebben weer veel gescoord op verplaatsing. Het is nu al 3 uitmatchen na elkaar dat we vlot scoren: 3x in Herentals, 6x in Oppuurs en nu 5x hier.”

“We groeien in alle compartimenten en pakken punten. Het is een plezier om in deze ploeg te spelen. Alles zit erin, in ons spel, en zowel op als naast het veld is de sfeer top.”

Racing zet zijn opmars voort na een lastig competitiebegin. Groeit het vertrouwen?

“We hebben altijd veel vertrouwen gehad. Alleen hebben we in het begin wat pech gehad. Het was ook even aanpassen met onze nieuwe ploeg en een nieuw systeem.”

“Hoewel we in die eerste matchen ook al goed speelden, verloren we of lieten we punten liggen, maar nu scoren we al een tijdje vlot en slikken we veel minder tegengoals. Dan heb je automatisch veel vertrouwen in jezelf en je ploegmaats.”

“Als je ziet hoeveel acties we maken in een wedstrijd en hoe we blijven doorgaan: dat is mooi om te zien. Iedereen is klaar om te spelen, ook de bankzitters. Iedereen blijft wakker en staat scherp.”

Met jezelf gaat het ook lekker, niet?

“Ik ben tevreden over mijn wedstrijd na mijn schorsing van vorige week. De jongens hebben het toen goed gedaan tegen Lille, waardoor ik vanavond normaal gezien op de bank moest zitten.”

“Maar Lee Roy De Keersmaecker is geblesseerd, waardoor ik toch kon starten. Ik heb mijn best gedaan, ik heb voor de ploeg acties kunnen maken en heb ook een keer kunnen scoren.”

Blij met je terugkeer naar Racing?

“Om eerlijk te zijn: ik wilde na vorig seizoen stoppen met voetbal. De voorbije twee jaar had ik er echt geen zin meer in. Er waren altijd problemen met de club waar ik speelde en het bestuur.”

“Maar plots kreeg ik een telefoontje van Racing. Toen Marc Ghys me belde, was ik heel dankbaar en heb ik meteen toegehapt.”

“Racing is gewoon de club van mijn hart. Ik ben heel, heel, heel gelukkig dat ik hier nu weer sta. Daarnaast ben ik zeer fier op de ploeg en mijn ploegmaats, zeker met dat prachtige voetbal.”

Je bent zeer actief op de sociale media, waarop je Racing promoot.

“Ik ben nu eenmaal een fan van Racing, een prachtige club die op een niveau speelt waar ze niet thuis hoort.”

“Daarom probeer ik de club ook op de sociale media weer in the picture te zetten en zodoende ook naast het veld mijn steentje bij te dragen.”

Kun je dit Racing vergelijken met het Racing waarin je vroeger speelde?

“Ja, met mijn eerste seizoen in 4e klasse. Al was er toen nog meer volk dat meeging op verplaatsing. Toen ging er 400, 500, 600 man mee. Dat was ongelofelijk.”

“Dat is nu wat minder door alle financiële en organisatorische problemen die er in het verleden geweest zijn. Dus ik begrijp dat de supporters niet content waren en afhaakten.”

“Maar nu zie ik weer een stabiele club en dan zie je dat het weer allemaal langzaam begint te bloeien.”

Onze concurrenten zien Racing als titelfavoriet. Jij ook?

“Ik wil niet de dikkenek uithangen, maar de nieuwe spelers zijn allemaal naar hier gekomen om voor de titel te spelen. Het probleem is dat iedereen tegen ons de match van het jaar speelt.”

“Maar onze ambitie moet die titel zijn, daar is niets mis mee. Tegelijk moeten we nederig en voorzichtig zijn en de voetjes op de grond houden. En vooral blijven spelen zoals we nu bezig zijn.”

Volgende week wacht de topper tegen Berg en Dal, met hopelijk weer wat meer supporters in de tribune?

“Als we zo doorgaan, dan komt dat vanzelf. Je kunt dat niet forceren.”

“In elk geval: onze ploeg en de club verdienen het om weer veel supporters te hebben en te kunnen feesten zoals destijds in 4e klasse. Dat seizoen was mijn beste seizoen als voetballer…”

Bedankt voor de babbel, Thomas, en nog veel succes de volgende weken en maanden!

Ruimte voor externe advertenties: