“Wat wij nu op Racing gaan doen, doen alleen de profclubs”

Met de aanstelling van Guido Van Limbergen als video-analist en de komst van Davy Verbert als keeperstrainer zet de A-kern een nieuwe stap vooruit.

De organisatie en omkadering op Racing wordt elke dag beter. Het is een waarheid als een koe dat Racing meer dan ooit groeit.

Met de samenstelling van een versterkte spelersgroep en de invoering van een video-analist is T1 Dave De Herdt alvast erg in zijn nopjes.

“Ikzelf werk al meer dan 5 jaar met beelden, dit is een absolute meerwaarde voor de spelers”, verduidelijkt Dave De Herdt.

“Beelden zijn zeer confronterend. Je kunt spelers iets tonen waar ze zich niet bewust van zijn. Als je geen beelden hebt, kan er discussie ontstaan.”

“We kunnen in onze video-analyses nu gedetailleerd te werk gaan. Dit is een zeer tijdrovende job. Guido nam het grootste deel van dat video-werk al op zich, maar zat in combinatie met zijn rol als keeperstrainer aan zijn limieten.”

“En ik wilde nog iets meer. Nu kunnen we al tijdens de rust van een wedstrijd beelden laten zien aan de spelers. Je moet daar op dat moment niet mee overdrijven, maar met 2 of 3 beelden kun je al veel duidelijk maken.”

“Laat het duidelijk zijn: dit doen enkel de profclubs, en dan nog niet eens allemaal. Je kan dus echt wel zeggen dat we een pioniersrol vertolken voor alle ploegen uit de amateurreeksen. Als we als club vooruit willen moeten we durven om zaken te doen die andere clubs niet doen.”

“Als technische staf kunnen wij in absolute top-omstandigheden werken, met een sterke spelersgroep erbij.”

“Nogmaals moet ik het hele bestuur bedanken om hier open voor te staan en mee te denken en mee te werken aan dit verhaal. Alles op Racing gebeurt op een heel doordachte manier. Want het is niet dat het geld buitengesmeten wordt. De club beheert haar geld als een goede huisvader.”