Davy Verbert verlaat OHL en wordt keeperstrainer van Racing

Nu Guido Van Limbergen video-analist wordt, was er een vacature voor keeperstrainer in onze A-kern.

Die vacature is ingevuld door Davy Verbert. Davy is 44 en een bekende naam in het wereldje van de keeperstrainers, met ervaring tot in 1e amateur.

“Zelf heb ik in de jeugd in doel gestaan bij Schelle Sport en Boom en later in de eerste ploegen van Boechout, Maccabi en opnieuw Schelle. Op mijn 35e ben ik gestopt”, zegt Davy.

“Ik heb mezelf al snel verdiept in cursussen om keeperstrainer te worden, in België en in Nederland bij Maarten Arts. Ik was 2 jaar actief bij de jeugd van Rupel Boom en daarna 4,5 jaar in de A-kern.”

“Na die periode ben ik naar Lierse Kempenzonen getrokken, waar ik 1,5 jaar aan de slag was. Momenteel heb ik de elitejeugd U15 en U16 bij OHL onder mijn hoede en ook de keepsters van de damesploeg die in de Super League, de hoogste klasse, speelt.”

Het was Dave De Herdt die vanuit zijn ervaring bij Boom en Lierse zijn ex-collega Davy tipte.

“Ik heb met Dave altijd een goed contact gehad. Toen Guido Van Limbergen op Racing besliste om te stoppen als keeperstrainer heeft de club contact met me opgenomen en is alles zeer snel gegaan.”

“Voor mij vallen de puzzelstukjes in elkaar. Ik woon in Boom en werk in Deurne. De combinatie met de keeperstrainingen in Leuven begonnen door te wegen. De verbinding is niet ideaal, en soms moet er al om 17u getraind worden, dat is natuurlijk niet evident. Met Racing verandert dat allemaal.”

“Racing sprak me als club ook meteen aan. Ik ben al vaak op Racing geweest, als scout onder andere. En ook op verplaatsing: jullie bekermatch op Zandhoven in juli 2019 zag ik. Het viel me toen ook weer op dat er zoveel groen-witte fans waren. Dat is geweldig.”

“Het spreekt me ook aan om voor een ambitieuze club als Racing te kunnen werken. Het project om door te groeien naar 1e amateur is een gezonde ambitie.”

Dave en Davy

Met Ruben Smet, Lars Bielen, Kobe De Smet en Hendrik Fierens beschikt Racing in 2021-2022 over 4 doelmannen in de A-kern. Davy Verbert kijkt uit naar de samenwerking.

“Met Ruben heb ik in Boom 1 jaar samengewerkt. Dat is een doelman met kwaliteit: veel ervaring, goed op hoge ballen, goed in het meevoetballen, goed in de communicatie, sterk in de 16 meter en hij is snel op de bal. Kortom: een complete keeper.”

“Lars Bielen heeft ook een goeie opleiding gekregen, bij Lierse, en heeft zijn strepen al verdiend bij enkele clubs. Met dan nog de twee jonge keepers erbij beschikken we echt over een mooi 4-tal. Er zijn niet veel clubs die op dit niveau over dit potentieel beschikken.”

Dave De Herdt heeft er in zijn staf dus een nieuw gezicht bij. T2 Hans Verbeeck en hij gaan de samenwerking aan met Davy Verbert.

“Ik heb inderdaad al enkele jaren met Davy gewerkt, bij Boom en Lierse”, zegt Dave.

“Davy is een vakman. Iemand die ook ambitieus is en leergierig. Tijdens de week is hij zeer rustig, maar zodra de wedstrijd start, denkt hij maar aan 1 ding: winnen. Die mentaliteit heb je nodig om als groep en club vooruit te geraken.”

“Davy staat zeer kort bij zijn keepers en schoolt zich op alle vlakken regelmatig bij. Qua mentaliteit en visie is hij iemand die zeer goed bij mij past en dus ook bij Racing Mechelen.”

Davy, van harte welkom bij Racing Mechelen! Tot binnenkort op OVK!


Lees ook: Guido Van Limbergen wordt video-analist voor de A-kern.