Voouitblik op Racing-Tongeren: “De jongens snakken naar competitievoetbal”

Zaterdagavond om 20 uur trapt Racing in het Oscar Vankesbeeckstadion de nieuwe competitie van start. KSK Tongeren is de opponent.

Na een goeie voorbereiding staat de groep te popelen om aan het echte werk te kunnen beginnen. Dat ziet ook Greg Vanderidt.

Coach, de competitie begint eindelijk. Of had je liever nog wat extra voorbereiding gehad?

“Nee absoluut niet. Je voelt aan alles dat de jongens snakken naar competitievoetbal. Na 7 weken voorbereiding zijn we klaar om er vol voor te gaan.”

Blik je terug op een goeie voorbereiding of waren er enkele haperingen?

“De gebruikelijke kleine spierblessures en hier en daar wat overbelasting komen elk jaar tijdens de voorbereiding wel de kop opsteken.”

“Het uitvallen van Dean Doncos met een zware knieblessure was wel een domper.”

Hoe evalueer je de kern: gewapend voor een rustig seizoen? Wat is het doel?

“Ik ben zeker tevreden met de huidige kern. Het is een goede mix van ervaring en jongeren die er allemaal voor gaan en vooral met veel overgave trainen.”

“Om een rustig seizoen te kunnen spelen – en ik ben blij dat je het zo noemt – gaat onze fysieke paraatheid een grote rol spelen, want ik ben wel overtuigd van onze voetbalkwaliteiten, maar we zullen elke wedstrijd het onderste uit de fysieke kan moeten halen om telkens aanspraak te maken op puntenoogst.”

Wie schat je in als de topteams van de reeks?  

“Belisia Bilzen, Cappellen, Lyra-Lierse, Londerzeel en Tongeren om er een paar te noemen zijn ploegen die te duchten zullen zijn.”

Wie is er zaterdag van onze kant niet bij?

“Voor Nesta Vallez komt de wedstrijd net te vroeg en Nick Spaenhoven begint volgende week met licht veldwerk. Zij ontbreken, net als Dean Doncos uiteraard.”

Is Tongeren een haalbare kaart? Hoe schat je de Limburgers in?

“Ik zag ze laatst aan het werk en vind hen vrij compleet. Ze beschikken over een razendsnelle omschakeling, een stevig blok en een paar sterke individuen die het verschil kunnen maken.”

“We zullen onze prestatie van Petegem moeten herhalen en iedereen zal TOP moeten zijn om Tongeren te bekampen.”

“Maar net zoals in onze laatste bekerwedstrijd gaan we uit van onze eigen sterkte en gaan we er onze kop voorleggen, met de nodige over mijn-lijk-mentaliteit en zullen we vechten voor elke vierkante meter.”

Veel succes, Racing!

Supporters, allemaal op post! De poorten openen om 18.30 uur.

De aftrap van de match wordt gegeven door supporter Niels Van Camp, die de matchbal sponsort. Bedankt, Niels!

Lees ook:
zaterdag abo-overhandiging aan de familie Van Buggenhout
haal zaterdag jouw bestelde abonnement af aan het 3e loket aan de inkom