Racing verliest onverdiend van zeer doeltreffend Tongeren

Na zes weken voorbereiding was zaterdag eindelijk de dag van de eerste competitiewedstrijd aangebroken: KSK Tongeren was de eerste opponent in 2e amateur B.

Racing begon gretig aan de wedstrijd, maar het waren de bezoekers die al na 5 minuten én bij hun allereerste uitbraak konden scoren.

Groen-wit kwam nadien enkele keren gevaarlijk opzetten voor doel, maar de Tongerse goalie kon telkens zijn netten schoonhouden. De partij verliep voor de rest van de eerste helft vrij evenwichtig.

We waren een goede 5 minuten ver in de tweede helft wanneer Weuts de bal kon doorkoppen naar de vrijstaande Carrez, die beheerst de gelijkmaker kon scoren.

Racing begon meer druk te zetten, maar kon maar niet afwerken. In de 63e minuut kregen we alweer een snedige counter van Tongeren en wederom werd Racing koud gepakt, tegen de gang van het spel in stond het 1-2.

In de toegevoegde tijd kon Akarom vanop zo’n 30 meter met een wereldgoal de bal in de kruising plaatsen. Maar amper enkele ogenblikken later maakten de bezoekers de winning-goal.

Een strijdvaardig Racing verdiende meer tegen een zeer efficiënt counterende tegenstander.

Racing speelde met: Smet, De Paepe, Knollenburg (75’ Harrou), Mrani, Hmouda, Heyvaert (75’ Kerckhofs), Weuts, Van Der Brempt (75’ Guldix), Ventôse, Carrez en Akarom.

Doelpunten Racing: 51’ Carrez 1-1 en 90′ Akarom 2-2
Gele kaarten Racing: Knollenburg, De Paepe en Guldix