Vooruitblik op Termien-Racing: “Met selectie van 20 naar daar”

Zondag speelt Racing op het veld van Termien, alweer geen gemakkelijke verplaatsing.

Na de overwinning in Nijlen is Racing 3 punten uitgelopen in het klassement. Met Termien wacht zondagnamiddag het nummer 8 in het klassement.

Dave De Herdt bereidt zijn ploeg in een drukke week voor op een derde opdracht.

Coach, eerst: hoe blik je terug op de zege in Nijlen?

“Heel tevreden. We hebben de hele wedstrijd het initiatief genomen in heel moeilijke omstandigheden. Enerzijds had je de verschrikkelijke weersomstandigheden en de slechte staat van het veld, anderzijds was er de druk die op deze wedstrijd zat.”

“Ik heb dat vooraf ook tegen de spelers gezegd: die spanning zal vanaf nu elke week toenemen. Het is aan ons om hiermee te leren omgaan.”

“Onze eerste helft was nog te slordig. We hadden te weinig de tweede bal, waardoor Nijlen zijn geliefkoosde spel kon spelen. Onze laatste pas was ook vaak niet goed genoeg, waardoor we niet echt gevaarlijk konden zijn. Ook kozen we te vaak voor de wisselpas in de lucht, maar door de wind waaide die altijd over alles en iedereen.”

“In de tweede helft waren we heer en meester en hebben we Nijlen verdiend opzijgezet. We hebben de ruimtes toen veel beter bespeeld, ook omdat we die lange ballen niet gebruikten en het zo goed mogelijk over de grond probeerden.”

Met Arno Robert dropte je een jonge kracht centraal achterin in het basisteam. Hij deed het heel goed.

“Ik was superblij met de prestatie van Arno. Hij heeft de topschutter van Nijlen in zijn achterzak gestoken en dit als 19-jarige.”

“Anderhalfjaar geleden wilde hij vertrekken. Ik heb hem samen met Marc Ghys en zijn ouders toen bij mij thuis uitgenodigd. We hebben mijn plannen met hem overlopen, hoe wij het zagen.”

“Als hij dan vorige maand voor 2 jaar bijtekent en ons het vertrouwen geeft om samen verder te ontwikkelen, dan ben ik oprecht blij voor hem.”

“Het leuke is dat hij zeer nuchter en leergierig is, dat is ook belangrijk want er komen ongetwijfeld ook mindere periodes aan in zijn carrière. En dan helpt dit hem zeker vooruit.”

Was het nog een feestje in de bus en het chalet na Nijlen?

“De ontlading was er, ja. De eerste nederlaag in 3 maanden, vorige week thuis tegen Witgoor, was bij iedereen hard aangekomen.”

“Er waren woensdagavond laat nog enkele supporters blijven wachten op de spelersbus. Veel respect voor die mannen trouwens, ze waren er ook al toen we vertrokken en zijn op een heel respectvolle manier iets komen zeggen tegen de spelers.”

Wat heb je trainingsgewijs na Nijlen gedaan?

“Donderdag hebben we op de club een uitlooptraining gehouden, vrijdag waren de spelers vrij.”

“Zaterdagochtend hebben we opnieuw getraind om 10u.”

Wie mis je in Termien?

“Het is nog vroeg om dat te zeggen, maar ik denk dat we wel wat moeten schuiven.”

“Een derde wedstrijd in 7 dagen is zwaar en als je dan links of recht wat kwaaltjes hebt, komen die eens zo hard naar boven.”

“We gaan naar daar met een selectie van 20 spelers, dat zegt genoeg.”

Zondag is het weer mét Racing-fans, heb je ze gemist woensdagavond?

“Dat was het spijtige, he. Als ik hoor dat er in de tweede helft op een bepaald moment 650 mensen de livestream hebben gevolgd, dan denk ik: wat een zotte sfeer was het niet geweest als er 300 of 400 Racing-fans in Nijlen waren geweest…”

“Ik hoop nu dat er veel meegaan naar Termien. Het is onze verste verplaatsing van het seizoen, maar ook weer een heel lastige. Het zou dus leuk zijn dat de fans ons ook daar komen helpen om punten mee te brengen naar Mechelen.”

Succes, Racing, zondag in Termien!