fbpx

Racing sleept gelijkspel uit de brand in Termien: “Dit is echt een goed punt”

Racing heeft een zwaarbevochten punt bemachtigd op het veld van Termien.

Groen-wit stond voor een 3e opdracht in een week tijd. Na de thuismatch tegen Witgoor betekende Termien de tweede (zware) verplaatsing in 4 dagen, na Nijlen woensdag.

Van vermoeidheid was echter niks te merken. Op een alweer zwaar veld domineerde Racing het openingskwartier. Doncos en Heyvaert misten de openingstreffer.

De eerste prik van Termien deed onze jongens bijna pijn, maar een owngoal kon nipt voorkomen worden.

Racing behield het overwicht en zo dwarrelde een verre uittrap van Smet ei zo na in doel. Ook een poging van Weuts ging er niet in.

Tegen de gang van het spel in scoorde Termien dan wel, net voor de rust. Maar de bezoekers konden de score meteen erna al in evenwicht brengen: Van der Zyp kopte de 1-1 binnen.

Vroeg in de tweede helft kon doelman Smet een bal niet klemmen en scoorde Termien in de rebound de 2-1.

Maar ook deze tegenslag kwam Racing te boven. Een kwartier na de Termiense voorsprong bracht Carrez groen-wit met een gekraakt schot een tweede keer langszij.

Er kwam nog een Mechels slotoffensief, maar dat mocht niet baten. Het bleef 2-2.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, Guldix, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Hmouda, Heyvaert (83′ Put), Van der Brempt, Carrez, Doncos (78′ Ventôse) en Weuts

———

“Dit is echt een goed punt”

Dave De Herdt stak na de match een pluim op de hoed van zijn spelersgroep.

“We hebben een heel goeie wedstrijd gespeeld, in nog moeilijker omstandigheden dan woensdag in Nijlen”, zei de coach.

“Na 10 minuten had het al 0-1 kunnen staan. We namen het initiatief en wilden het meeste voetballen. Toen we na dom balverlies op een counter stootten, werd het 1-0 en dacht ik: dit kan toch niet? Maar Zyp bracht ons nog voor de pauze op 1-1.”

“In de tweede helft hadden we wind tegen en werd de match een enorme strijd. Een trap die door de wind gedragen werd, belandde keihard op Ruben Smet en Termien was sneller op de bal om de 2-1 te scoren.”

“Daarna hebben wij het laken volledig naar ons toegetrokken. Ik zag een ongelofelijk wilskrachtig Racing en zo kwamen we op 2-2. Als één ploeg het verdiende om te winnen, waren wij het.”

Was het fysiek niet zwaar?

“Zeker, maar we hebben dat knap gedaan. Ik wilde op een bepaald moment 2 vervangingen doen in het middenveld, maar net dan viel de 2-2 en eigenlijk stond alles heel goed.”

“Neen, dit is echt een goed punt. We hebben gespeeld voor 3 punten, maar ik ben echt wel tevreden dat wij op deze manier dat punt sprokkelen.”

“Al waren de spelers in de kleedkamer wel enorm teleurgesteld. Dat typeert hen. Het zijn allemaal winnaars. Maar de meegereisde supporters waren lovend en enthousiast. Ze hebben ons na de match toegezongen.”

Zo eindigen twee lastige uitmatchen met 4 op 6. Daar kun je je in vinden?

“Absoluut. Ondanks onze uitschuiver vorige zaterdag thuis tegen Witgoor is het nog een geslaagde week geworden.”

“Ik ben ook tevreden dat iemand als Dean Doncos twee keer goed gespeeld heeft. Hij viel zeer gretig in op Nijlen en speelde ook vandaag goed.”

“Dries Ventôse begon op de bank na een trap net onder zijn enkel tegen Turnhout. Hij speelde woensdag en vandaag met een inspuiting. Jens De Paepe bleef na zijn blessure die hij in Nijlen opliep uit voorzorg aan de kant. Met hem wilde ik geen risico nemen.”

Ter info: door dit gelijkspel staat Racing nog altijd op kop in het klassement. Pelt volgt op 1 punt. Volgende zaterdag speelt Racing thuis de topper tegen Pelt. Supporters, op post!