Volgend seizoen weer een Knipping op Racing: verdediger Kaj

Racing blijft zich versterken met het oog op volgend seizoen. Kaj Knipping komt in de zomer naar groen-wit.

Kaj Knipping is de oudere broer van Lars Knipping, die enkele jaren geleden voor Racing in tweede klasse speelde en ook daarna nog een tijdje aan groen-wit verbonden was.

Kaj, welke voetbalwatertjes heb jij al doorzwommen?

“Ik ben als kleine jongen beginnen te voetballen bij FC Moerbeke, waar wij van afkomstig zijn met onze familie. Al snel ben ik naar Eendracht Aalst verhuisd, dat speelde toen nog in 1e klasse.”

“Ik heb 7 jaar in de jeugd van Aalst doorgebracht en na het failliet van Aalst ben ik terechtgekomen bij Sporting Lokeren. Na een jaar daar ben ik overgestapt naar Dender, waar ik van de junioren ben opgeklommen naar de 1e ploeg.”

“Daarna volgden Opwijk, 4 jaar Diegem, 6 jaar Olsa Brakel, 1 jaar Ninove en dit seizoen 2 Acren.”

Tegen 2 Acren vocht Racing enkele jaren geleden een harde strijd tegen de degradatie uit. Wist je dat?

“Ah, neen. Dat hoor ik voor het eerst. Het is een club die nu in 2e amateur speelt, net over de taalgrens. Het ligt op 20 minuutjes rijden van waar ik woon, in Zandbergen, dat is het laatste dorp van Geraardsbergen.”

“Met 2 Acren zijn we heel goed aan het seizoen begonnen, met een goeie voorbereiding en de kwalificatie voor de 5e ronde in de Beker van België. Net voor de eersteklassers er zouden bijkomen werden we uitgeschakeld door Hoogstraten.”

“Sindsdien is het bergaf gegaan. We staan onderaan en geraken er moeilijk weg. Dat is onverwacht. Het lijkt me een beetje hetzelfde verhaal als met Racing: als je in de hoek zit waar de klappen vallen…”

Waarom kom je naar Racing?

“Omdat Racing een traditieclub is met een grote historie en een mooie aanhang. Dat is misschien een cliché intussen, maar dat is natuurlijk wel zo.”

“Met Diegem en Brakel (zie foto hierboven waar Kaj in het geel staat, copyright De Beiaard, nvdr) heb ik in het verleden een aantal keer tegen Racing gespeeld, toen onder meer Tuteleers (nu Leopoldsburg in de reeks van Racing, nvdr) en Casagolda (nu Roeselare in 1B, nvdr) nog bij jullie speelden. Dat waren altijd moeilijke matchen.”

“Naast het veld is me de sfeer altijd bijgebleven. Dat trok en trekt me aan. Ik heb dus niet getwijfeld om in te gaan op het bod van Racing. Ik heb er even met mijn broer Lars (die nu bij Ronse in 2e amateur speelt, nvdr) over gesproken. Hij adviseerde me om het aanbod van Racing zeer ernstig te overwegen.”

Wat zijn jouw kwaliteiten als voetballer?

“Ik ben een linksvoetige verdediger. Ik kan centraal en op links staan. Ik heb ook al wel eens op positie 6 in het middenveld gestaan, maar dat was veeleer uitzonderlijk als depanneur.”

“Ik denk dat ik verbaal heel sterk ben, ik probeer mijn medespelers te coachen. Op mijn 32e heb ik in het voetbal ook al wat meegemaakt, die evaring – en noem het misschien “leiderschap” – neem ik mee naar Racing.”

Je hebt nog een tweede broer, Kjell. Waar speelt die intussen?

“Kjell is mijn tweelingsbroer. Hij speelt nu bij Eendracht Elene in 1e provinciale. Met Kjell heb ik een aantal seizoenen samen in de ploeg gespeeld. Met Brakel hebben we zo nog samen tegen Racing en Lars gespeeld.”

Lars lag goed bij de fans van Racing, dus dat maakt alles meteen ook wat vlotter?

“We zijn als 3 broers een beetje vergelijkbaar qua inzet, karakter en mentaliteit. Dat zal dus wel loslopen. Als Lars een keertje niet zelf moet voetballen, zal hij trouwens zeker komen kijken.”

“Zelf combineer ik het voetbal met een job als leekracht LO in het secundair onderwijs. Ik geef les in een school in Zottegem. Naar Mechelen zal ik een uurtje moeten rijden, maar dat schrikt me hoegenaamd niet af. In de tijd van Diegem was dat ook zo. Dat komt goed (lacht).”

Kaj, alvast welkom op Racing volgend seizoen en nog eerst veel succes bij 2 Acren!

Liggen onder contract voor 2019-2020:
– Wout Kerckhofs
– Bram Kerckhofs
– Nils Van Delm
– Indy Van Bulck
– Alec Mertens
– Sabri Hmouda
– Niels Mariën
– Dean Doncos
– Kurt Weuts
– Kevin Yagan
– Yaron Coen
– Kevin Eyeson
– Vinnie Frans
– Kaj Knipping

Verlaten de club na dit seizoen:
– Kevin Huysmans (GR Katelijne, 2e prov)
– Christophe Van Dorst (Tisselt, 2e prov)
– Savio Stoffels (GR Katelijne, 2e prov)
– Wannes Janssens (Heikant Berlaar, 1e prov)
– Auguy Dondo (Diegem, 2e amateur)
– Dean Malezsewski (Sterrebeek, 1e prov)
– Sacha Fontaine (Eppegem, 2e amateur)
– Yannick Dierickx
– Andreas Luckermans
– Frederic Ledent
– David Olensky

Kaj Knipping ondertekent zijn contract in het Racing-secretariaat:Externe advertenties: