Racing haalt Nick Van der Zyp naar OVK

We kunnen een nieuwe transfer aankondigen met het oog op volgend seizoen. Nick Van der Zyp zal Wetteren verlaten en voor groen-wit komen voetballen.

Nick, hoe zit jouw pad als voetballer eruit?

“Ik ben als peuter beginnen te voetballen bij Hoboken, maar ik heb eigenlijk zowat mijn hele jeugd voor Beerschot gespeeld, met een kort tussendoortje bij KFCO Wilrijk.”

“Op mijn 18e of 19e heb ik mijn debuut gemaakt in de eerste ploeg van KFCO Wilrijk, waar ik drie jaar gebleven ben. Daarna volgde een jaartje Hamme, maakte ik de promotie mee met Sint-Lenaarts en dit seizoen speel ik voor Wetteren.”

Jullie staan in de andere Vlaamse reeks van 3e amateur. Hoe loopt het?

“Zeer goed. We staan op de 2e plaats, op 5 punten van leider Merelbeke. Ik ben daar zeer graag, maar de afstand van thuis naar het voetbal begint een beetje door te wegen.”

“Daarom wil ik volgend seizoen graag weer wat dichter bij de deur spelen. Ik woon in Merksem en geef LO in het Antwerpse. In die optiek koos ik voor Racing.”

“Maar het is me natuurlijk niet alleen daar om te doen. Ik kies ook voor Racing wegens de geschiedenis, de ambitie en het nieuwe project. Plus: de fans.”

“Ik ben goed op de hoogte van waar Racing momenteel mee bezig is. Ik denk dat iedereen er terecht veel van mag verwachten. Het zal aan de spelers zijn om niet te veel uitspraken te doen, maar de voetjes te laten spreken.”

De degradatie dreigt, maar dat schrikt je blijkbaar niet af?

“Neen. Ik bekijk Racing niet op de korte termijn. Als de club degradeert, dan moeten wij ze volgend seizoen terugbrengen naar waar ze hoort: in de nationale reeksen. En van daaruit weer voortbouwen.”

“Daarom heb ik ook voor 2 jaar getekend. Ik kijk verder dan 1 seizoen. Als het 1e provinciale is, dan is het zo. Je moet ergens beginnen en je moet ook ergens in geloven. Ik ben heel gelukkig met deze transfer.”

Wat mogen we op het veld van jou verwachten?

“Ik ben een linksachter. Ik heb een goed kopspel, ben de man van de harde tackles en schuif op als het kan, zodat we een mannetje extra creëren op het middenveld. Maar mijn voornaamste kwaliteit is uiteraard verdedigen.”

“Op mijn 26e heb ik ook al wat ervaring. Ik probeer te sturen en te coachen. Ik heb gehoord dat Racing nu een jonge ploeg heeft, maar met de transfers die al gedaan zijn, zie ik toch dat er ook al veel ervaring bijgekomen is. Ik heb daar echt een goed oog in.”

Heb je in het verleden al eens tegen Racing gespeeld?

“Ja, met Sint-Lenaarts. Ik herinner me de 1-1 thuis en een 2-2 op Racing. In die 2-2 maakte ik de twee goals voor Sint-Lenaarts.”

“Het was al ergens in de toegevoegde tijd toen ik de late gelijkmaker scoorde. Dat moment is me altijd bijgebleven: het was fenomenaal om te zien hoe de fans van Racing reageerden. Het leefde enorm, die mensen werden “loco”. Dat geroep en getier, echt: dat deed iets met mij. Voor deze club wil ik écht spelen.”

We kijken uit naar jouw komst, Nick!
Maar eerst nog alle succes bij Wetteren dit seizoen!

Liggen onder contract voor 2019-2020:
– Wout Kerckhofs
– Bram Kerckhofs
– Nils Van Delm
– Indy Van Bulck
– Alec Mertens
– Sabri Hmouda
– Niels Mariën
– Dean Doncos
– Kurt Weuts
– Kevin Yagan
– Yaron Coen
– Kevin Eyeson
– Vinnie Frans
– Kaj Knipping
– Nick Van der Zyp

Verlaten de club na dit seizoen:
– Kevin Huysmans (GR Katelijne, 2e prov)
– Christophe Van Dorst (Tisselt, 2e prov)
– Savio Stoffels (GR Katelijne, 2e prov)
– Wannes Janssens (Heikant Berlaar, 1e prov)
– Auguy Dondo (Diegem, 2e amateur)
– Dean Malezsewski (Sterrebeek, 1e prov)
– Sacha Fontaine (Eppegem, 2e amateur)
– Yannick Dierickx
– Andreas Luckermans
– Frederic Ledent
– David Olensky

Nick Van der Zyp aan het secretariaat van Racing: