Van Delm: “We moeten een reeks neerzetten”

De nederlaag tegen Houtvenne is hard aangekomen bij Nils Van Delm. De verdediger blikt terug op de 0-2 en evalueert de zware strijd tegen de degradatie.

Nils, met welk gevoel sta je hier?

“Ik ben heel ontgoocheld. Door ons resultaat in eerste instantie. En als je de uitslagen van de andere matchen ziet, is dat ook niet positief. Onze concurrenten winnen, alleen Bornem verliest…”

“In onze eerste helft tegen Houtvenne, de nummer 3 in het klassement, waren we heer en meester. We waren baas en hadden kansen. Het stond goed en we hebben niks weggegeven.”

“Tijdens de rust kregen we een applaus van de supporters, terecht.”

Na de rust liep het aanvankelijk ook nog, maar na een uur stortte alles in. Hoe komt dat?

“Houtvenne had zijn systeem aangepast en daar vonden we niet meteen antwoorden op. We hebben onze pionnen proberen te herschikken, maar het voelde niet heel goed aan.”

“Als Lothar Hens, die overigens een goeie match speelde, rustig gebleven was, stond het vlak na de rust wel 1-0. Hij stond helemaal alleen in de kleine backlijn. Hij wist het zelf ook…”

“Ook na die fase hebben we nog geduwd. Maar we zijn op twee mooie counters van Houtvenne gebotst. Het waren twee identieke goals, dat is heel zuur.”

Sommigen zeggen dat er te weinig leiderschap op het veld is om de aanwijzingen van de coach te vertalen op het veld. Akkoord?

“Ach, een leider. Wout Kerckhofs, Fred Ledent, nog andere jongens en ik: vanachter staat het heel goed. Dat zie je ook aan het aantal tegengoals dat we slikken.”

“Ik vind dat er ervaring genoeg is. Na onze 4 op 6 tegen Leopoldsburg en Bornem geloofde ik rotsvast in het behoud. Ik vind echt dat er iets staat, maar op een of andere manier zijn we niet efficiënt genoeg.”

“Dean Doncos is een meerwaarde. Hij is een toffe kerel, ligt goed in de groep, speelt goed mee en weegt op een verdediging, maar we krijgen hem niet in stelling.”

“Ach, we hadden al veel meer punten moeten hebben. We gaan nu dringend een reeks moeten neerzetten. Er zijn nog 8 matchen, dat zijn 24 punten. We hebben 18 punten, ik denk dat we zeker 35 punten zullen moeten hebben om er in te blijven. Dus moeten we nog 17 punten halen.”

Veel succes in die zoektocht naar overwinningen, Nils!
We blijven jullie steunen.