fbpx

Ventôse scoort en wordt vervangen: “Dit is superfrustrerend”

Met de 1-0 lag Dries Ventôse aan de basis van de driepunter tegen Sint-Lenaarts. Toch stond onze kwieke aanvaller er na de match maar beteuterd bij.

In minuut 37 moest Dries naar de kant, opnieuw met een blessure.

Daardoor hinkte hij na de overwinning op twee gedachten: blij met de zege van de ploeg, maar teleurgesteld over zijn persoonlijke situatie.

Dries, laten we beginnen met de 1-0. Kun je die fase beschrijven?

“Er kwam een goeie voorzet vanaf de flank. Kurt Weuts kopte hem op de keeper. Ik was goed gevolgd en kon de bal met mijn dij binnentikken.”

Het was een makkelijke goal, maar wel een belangrijke?

“Klopt. Sint-Lenaarts stond goed en was goed voorbereid. We kregen weinig ruimte en zelf voetbalden de bezoekers goed. Die 1-0 hielp ons om in ons spel te komen en vertrouwen te krijgen.”

“Sint-Lenaarts probeerde onze sterktes uit te schakelen. Daardoor kwamen ze er een paar keer goed uit en hadden ze wat kansen, maar we winnen wel verdiend.”

“Opdracht volbracht. Er is nog nu nog één match voor de winterstop. Als we die over de streep trekken, doen we een goeie zaak.”

Waarom ben je net voor de rust vervangen?

“Mijn rechterhamstring speelde weer op. In een fase waarin niks aan de hand was, schoot er vanuit het niets iets in. Ik had misschien nog even kunnen doorspelen, maar het begon te trekken en dat voelde ik bij elke versnelling.”

“Het is een soort van verrekking en dan laat je je beter vervangen. Van de tweede helft heb ik eerlijk gezegd nog weinig gezien, uit teleurstelling en frustratie.”

“Kijk: ik ben supergraag op Racing Mechelen. De sfeer in de groep is fantastisch, we werken duidelijk naar iets toe, maar voor mij is het tegelijkertijd superfrustrerend. Hopelijk geraakt dit snel opgelost.”

Wat kun je doen om dit op te lossen?

“Elke vrije dag ga ik naar de kinesist om mijn rug recht te zetten, en al die toestanden. Maar het ambetante is: ik heb dit nog nooit voorgehad, er is niet meteen een verklaring voor.”

“Ik ga er alles aan doen om er na de winterstop opnieuw te staan. Want ik train mee zonder problemen en dan ineens gebeurt dat in een wedstrijd. Ik begrijp er niks van.”

Kan het te maken hebben met het lange stil liggen na corona vorig seizoen?

“Geen idee, echt. Het is voor mij een raadsel waarom dit gebeurt. In 10 jaar tijd heb ik 1 keer een enkelblessure gehad, waardoor ik 6 weken out was. Voor de rest was ik altijd fit.”

“Maar bon, ik moet positief blijven en mijn steentje zoveel mogelijk proberen bij te dragen. Ik heb de voorbije weken en maanden al iets kunnen bijbrengen aan deze groep, denk ik. Maar ik wil meer brengen natuurlijk.”

“Het devies is hard werken, zodat dit hopelijk snel in orde komt voor mij persoonlijk en zodat wij als spelersgroep samen met de supporters op het einde van het seizoen een groot feest kunnen vieren.”

Dries, kop op! We wensen je een snel en goed herstel.

Lees ook:
– Racing klopt Sint-Lenaarts en is herfstkampioen

Dries, gisteren bij de keeper van Sint-Lenaarts: