Jens Heyvaert: “Wij amuseren ons met de hele ploeg kapot op de Racing”

Het is weer plezant op de Racing. Er is goed voetbal te zien, de resultaten ogen prima en de pintjes zijn lekker.

Jens Heyvaert is een van de spelers die mee de schouders zetten onder het huidige succes.

De middenvelder was afgelopen zaterdag een van de architecten van de overwinning tegen Sint-Lenaarts. We spraken hem na de wedstrijd.

Jens, hoe blik je terug op de 2-0-zege?

“We hebben het onszelf iets te moeilijk gemaakt door na de vroege 1-0 niet snel genoeg de 2-0 te scoren.”

“Het was geen gemakkelijke match. Het was hard werken, zelf heb ik heel veel moeten lopen. Maar sowieso winnen we verdiend, er valt niks op af te dingen.”

“Ik vond Sint-Lenaarts zeker geen slechte ploeg, maar als ploeg hebben wij stappen gezet en zijn we een team geworden dat zelfs onder druk weinig kansen weggeeft. Chapeau voor de verdediging, want die is echt solide.”

Ook het middenveld staat als een huis. De concurrentie is er groot om een basisplaats te bemachtigen.

“Ik heb niet niet liever. Hoe meer kwaliteit en hoe meer concurrentie, hoe beter. Als je bij Racing speelt en je speelt voor de titel, dan moet je daarmee om kunnen. Je moet constant op de toppen van je tenen lopen en dat houdt iedereen scherp.”

“Zelf heb ik een tijdje op de bank gezeten. Nu speel ik weer sinds enkele weken. Naast de ploeg vallen is niet plezant, maar we hebben veel spelers met veel kwaliteiten. Dan hoort een keer op de bank zitten er ook bij. Het zou misplaatst zijn om dan te mokken. Je moet gewoon zien dat je op jouw manier je steentje kunt bijdragen.”

“Ik heb nog nooit in een groep gespeeld zoals we die nu op Racing hebben. We hangen heel goed aan elkaar. Dat maakt van ons een heel sterke ploeg, buiten de voetballende kwaliteiten.”

“We zijn niet alleen ploegmaats, maar we zijn ook vrienden van elkaar geworden. Je gunt elkaar het succes. Je bouwt samen aan iets moois.”

Jens met volle focus tegen Sint-Lenaarts (lees verder onder de foto):

We zijn nu bijna 3 kwartier na de match en jij staat hier nog altijd ongewassen, met je vuile outfit aan. Hoe komt dat?

“Omdat het hier zo plezant is. We drinken een pintje, we zetten wat muziek op en dansen een beetje. Dat ritueel, maar dan zonder pintjes, houden we ook voor en na elke training. We amuseren ons kapot. Dat maakt van ons een speciale ploeg.”

Terwijl we hier aan het praten zijn horen we in de kleedkamer spelers zowaar het clublied zingen.

“Juist (lacht). De meeste jongens spelen hier intussen al een paar jaar. Het zou maar erg zijn als we nu de tekst nog niet kenden.”

Spelers zingen met het publiek en in de kleedkamer (lees verder onder de video’s):


Intussen is de club al enkele keren in het nationale nieuws gekomen. Zo zijn de mannen van de MidMid-podcast enkele weken geleden een geweldig filmpje op Racing komen maken. Jij kent die toppers?

“Ja, Sam Kerkhofs van MidMid is een van mijn beste maten. We zijn lang buren geweest in Leuven.”

“Het is een tof filmpje geworden. Sam is echt een fan van Racing geworden. Hij is hier die ene keer geweest en sindsdien kan hij niet meer over de Racing zwijgen. Dat is de max, ik kan hem daar natuurlijk in volgen.”

Sam heeft toen de business-club van Racing gesloten.

“Ja, ik was daar ook bij. En nog veel jongens van de ploeg. We hebben daar wat pintjes gedronken en wat gelachen.”

Dikke fun allemaal. Nog even iets anders: wat verwacht je volgende zondag op FC Heikant?

“Een heel moeilijke en zware match. Vanaf nu moeten we daar vol op focussen. Het wordt vechten. Als we die match overleven met een overwinning, mogen we even rusten.”

“Maar lang zal die rust niet duren, want we zullen ons snel moeten klaarmaken voor de eerste match na de winterstop, thuis tegen nummer 2 Pelt, één van onze grote concurrenten. Dat zal er boenk op moeten zijn.”

Bedankt, Jens, voor de babbel.

Nog eens het filmpje van MidMid op Racing Mechelen: