Racing schuift ook Sint-Lenaarts aan de kant en is herfstkampioen (+video)

Racing blijft aan de winnende hand. Zaterdagavond was de leider in 3e amateur B ook te sterk voor Sint-Lenaarts.

Never change a winning team, moet Dave De Herdt gedacht hebben. De coach bracht dezelfde 11 namen als tegen Betekom aan de aftrap.

Het legde Racing geen windeieren. Na een kwartier hing de bal al tegen de touwen: Ventôse werkte een voorzet vanaf de linkerkant binnen, 1-0.

Sint-Lenaarts liet zich echter niet doen. De bezoekers speelden goed mee en versierden enkele kansjes. Maar doelman Smet verschalken zat er niet in.

Net voor de rust moest doelpuntenmaker Ventôse naar de kant. Zo kreeg Doncos de kans om zich in de kijker te spelen.

Dat deed Doncos na de rust. Na een alweer geweldige actie van Carrez kwam Doncos in balbezit in de 16 meter en dat liet onze spits zich geen twee keer zeggen: 2-0.

De weerstand van Sint-Lenaarts brokkelde af en Racing speelde de match rustig uit. Groen-wit blijft dankzij deze overwinning mooi op kop, nu met 34 punten.

We zijn halfweg de competitie, wat betekent dat Racing de papieren titel van herfstkampioen krijgt.

Volgende week spelen onze jongens hun laatste match voor de winterstop. Zondagnamiddag speelt Racing op FC Heikant, de op 2 na laatste in de rangschikking.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, De Paepe, W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Guldix, Heyvaert, Hmouda, Carrez (80′ Van der Brempt), Ventôse (37′ Doncos) en Weuts (88′ Robert).

Reportage RTV: