fbpx

Van Vaerenbergh: “Opgelucht en blij”

Grote opluchting en tevredenheid bij al wat groen-wit is na de 1-4 in Houtvenne. Trainer James Van Vaerenbergh steekt een pluim op de hoed van de spelersgroep.

Coach, hoe blik je terug op de match?

“In de eerste 20 minuten hadden we het ontzettend moeilijk. Houtvenne speelde anders dan we verwacht hadden en daar hadden we problemen mee, ook al gaven we niet echt veel kansen weg.”

“Maar ze kwamen wel op 1-0. Onze doelman Indy loste bij een schot de bal en wat daarna gebeurde: penalty of niet, daar kun je over discussiëren.”

“Bij die achterstand hebben we met Wannes Janssens en Sacha Fontaine wat bijgestuurd en kregen we de wedstrijd gaandeweg onder controle. Houtvenne had geen kansen meer, terwijl wij die van ons ditmaal wél afwerkten.”

“Bij de gelijkmaker kwam Kevin Huysmans goed voor zijn man en werkte hij de bal binnen. En na een schitterend schot van Janssens gingen we met 1-2 de rust in.”

“Dan weet je dat Houtvenne in de tweede helft nog iets gaat proberen, maar onze jongens hebben zeer hard gewerkt. Met doelpunten van Huysmans en Luckermans hebben wij de match in een beslissende plooi gelegd. Op het einde had Houtvenne nog enkele kansen, maar op dat moment was de wedstrijd al gespeeld.”

Zagen we een andere tactiek vanavond?

“Er wordt altijd veel over tactiek gesproken, maar we hebben dit seizoen al in verschillende systemen gespeeld. Je kiest het beste systeem naargelang de mogelijkheden die je hebt.”

“Laat ons het erop houden dat we hier een goeie match gespeeld hebben en de kansjes afgewerkt hebben. Al zeg ik erbij dat de 1-2 van Wannes en en de 1-4 van Dre (Andreas Luckermans, nvdr) niet echt kansen waren. Het waren acties die heel knap afgewerkt werden. Dat is iets dat we de voorbije weken minder goed gedaan hebben.”

De opluchting na deze langverwachte driepunter is enorm. Ook bij jou?

“Het is vooral een opluchting, omdat je de voorbije weken al een aantal wedstrijden gespeeld hebt die je had moeten winnen.”

“Het positieve aan de zaak was dat de spelers niet beginnen te twijfelen zijn, dat had ik ook al aangegeven in de voorbeschouwing. Ze zijn altijd optimistisch gebleven, omdat ze wisten dat het spel niet slecht was, maar alleen de bal er niet inging.”

“Ik ben ook ongelofelijk blij, omdat onze 3 spitsen – Kevin, Wannes en Dre – hier alledrie gescoord hebben. Ik hoop dat ze het vertrouwen te pakken hebben. Op naar volgende week, thuis tegen Wellen!”