KVC Houtvenne-KRC Mechelen 1-4

Racing maakte zaterdagavond de verplaatsing naar Houtvenne, dat op een derde plaats stond gerangschikt in het tussenklassement.

De wedstrijd begon met een blitzstart van de thuisploeg die via een strak tempo Racing probeerde te overdonderen. In de 17′ moest Van Bulck foutief tussenkomen, ref Olaerts aarzelde niet en wees Houtvenne een strafschop toe. Kapitein Van Asten zette zich achter de bal en scoorde de 1-0.

Nadien kreeg Racing meer grip op de match en rond het halfuur bracht Huysmans, op voorzet van Van Dorst, de bordjes in evenwicht. Enkele minuten later kon Janssens, via een fantastisch afstandsschot, de bezoekers zelfs op 1-2 brengen.

In de tweede helft verdiepte Huysmans de voorsprong, we waren dan een goede 60′ ver in de wedstrijd. Een kwartier voor het einde stond de 1-4 op het scorebord: een kanonschot van Luckermans ging via de binnenkant van de paal binnen. Op het einde kreeg Huysmans nog een tweede maal geel na een opstootje.

Het was een meer dan verdiende én overtuigende eerste seizoensoverwinning van Racing.
Op naar de volgende opdracht, volgende week zaterdagavond thuis tegen Wellen!