Huysmans: “Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld”

Met 2 doelpunten lag Kevin Huysmans mee aan de basis van de overwinning in Houtvenne. Voor de kapitein waren het zijn eerste competitiedoelpunten dit seizoen.

Kevin, hoe evalueer je de prestatie van het team? 

“We hebben voor elkaar gewerkt, net als vorige week. Wat vorige week tegen Bornem niet lukte, de kansen afwerken, is nu wel gelukt. Het kon gewoon niet uitblijven. Het vertrouwen is hier teruggekeerd en dan lukt alles.”

“Nochtans vond ik Houtvenne een heel goeie ploeg. We hebben al verschillende goeie ploegen ontmoet, met onder meer Termien en Tienen. Maar Houtvenne hoort er zeker bij. Het is een ploeg die constant in beweging is.”

“Tijdens het eerste kwartier hadden we het lastig. Maar onze coach heeft snel hier en daar wat gewijzigd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We hebben daarna op de juiste momenten kunnen prikken. Van 1-0 achter naar 1-4: dit was een volwassen prestatie.”

Met twee goals open jij je rekening in deze competitie. Dit moet goed zijn voor jouw vertrouwen?

“Ik heb altijd vertrouwen gehad. Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld, al snap ik dat de supporters dat wel gedaan hebben. Ik wist dat het scorende vermogen zou terugkomen en kijk: vanavond meteen 2 keer.”

“De supporters zijn me de voorbije weken wel eens komen vragen wat er aan de hand was, of er iets scheelde. Ik antwoordde: “Soms lukt het, soms niet”. Spitsen die tientallen miljoenen euro’s waard zijn, hebben ook wel eens een droge periode. Ik ben in mezelf blijven geloven en ook mijn ploegmaats zijn in mij blijven geloven.”

Net als de coach, want hij liet je altijd staan.

“Zeker. Hij weet ook dat ik de kansen de voorbije weken niet met opzet gemist heb en dat anderen ook niet met opzet missen.”

Kun je je treffers nog eens kort beschrijven?

“De 1-1 kwam er na een voorzet Christophe Van Dorst tussen de verdediging en de keeper. Ik kwam met een hoog been tussen om de bal te deviëren.”

“Bij de 1-3 maakte ik een kruisbeweging met Wannes Janssens en trapte ik de bal van vrij scherp hard binnen. Ik wist meteen dat het raak was.”

Alle Racingers hebben er met volle teugen van genoten. Jullie zelf ook?

“Zeker. We hebben voor deze wedstrijd in Houtvenne 6 matchen gespeeld en zijn nooit weggespeeld. Toch pakten we maar twee puntjes. Dat was echt frustrerend.”

“Je kunt zeggen dat deze driepunter nodig was, maar het seizoen is nog lang. Alles staat nog dicht bij elkaar. Nu zitten we in elk geval weer op de trein. Als we volgende week thuis van Wellen kunnen winnen, staan we meteen in de middenmoot.”