“Het verhaal van de laatste weken”

Ook tegen Houtvenne moest Racing de 3 punten aan de tegenstrever laten. Het cliché wil dat er alweer meer inzat, maar het kwam er – ook alweer – niet uit.

“Dit is het verhaal van de laatste weken”, zegt coach Chris Andries. “We hadden 2 of 3 kansen om 1-0 voor te komen, maar laten het na om te scoren.”

“Onze keeper heeft voor de rust geen enkele bal moeten pakken. Ik ben op zich wel zeer tevreden over ons eerste uur, maar een wedstrijd duurt natuurlijk 90 minuten.”

“Gaandeweg zijn we alweer gepakt op enkele zaken die vooraf duidelijk gezegd waren. Maar ik verwijt de spelers niks qua mentaliteit en inzet. Ze hebben hard gewerkt.”

“Maar na de rust speelde Houtvenne op een andere manier en dat kan ons jonge team niet oplossen. Dan kunnen wij als trainers aan de zijlijn roepen wat we willen, dat komt heel moeilijk of niet over. Dat is eigen aan de jeugdigheid van onze kern.”

“Moeten ook in deze matchen punten pakken

“We zijn op 2 counters van Houtvenne gebotst. Dat is hun verdienste. Maar als wij eerst scoren, pakken we zeker een punt. Tja, dat doen we niet en dat is heel, heel jammer.”

De strijd om het behoud wordt er door deze nederlaag uiteraard niet makkelijker op.

“Als je op 9 matchen van het einde bent, moet je ook tegen deze ploeg punten pakken.”

“Zeker in matchen als deze missen we sterkhouders als Stuyck en Dondo, al mogen we dat niet als excuus inroepen. We kunnen wél rekenen op onze supporters, die het vanavond opnieuw heel goed gedaan hebben.”