fbpx

Uniek: de 2 opa’s van Dean Doncos geven samen de aftrap tegen Nijlen

Elke matchbal heeft op Racing een sponsor. Vanavond is het een “speciale”.

Het zijn de twee grootvaders van Dean Doncos, een van onze spitsen van de eerste ploeg, die de matchbal sponsoren.

“Het idee om dit te doen is tijdens de corona-lockdown ontstaan. De twee opa’s wilden op dat moment “iets doen” voor Racing”, zegt Jan Doncos. Jan is de papa van Dean en treedt op als spreekbuis voor de twee opa’s.

“Mijn papa Antonio is 84 jaar. Hij is geboren in Barcelona en heeft in Spanje in 3e klasse gespeeld. Hij is dan naar België gekomen en heeft in de jaren 60 één jaar in de A-kern van Racing gezeten.”

“Na zijn spelerstijd op Racing is hij nog een hele tijd actief geweest als afgevaardigde en bestuurslid, 17 jaar lang.”

“Mijn schoonpapa Gunter is 78. Hij heeft zijn hele jeugd bij Racing gespeeld. Hij is van de generatie Pierre Van Roy, Ferre Uytterhoeven en Jean Joostens. Later is hij afgezakt naar de provinciale reeksen en daar heeft hij nog heel wat doelpunten gemaakt.”

“Samen zijn ze twee échte Racingers. Ze hebben de club nooit de rug toegekeerd. Ook toen het met Racing heel slecht ging, enkele jaren geleden, hebben ze nooit opgegeven. Ze komen samen naar de matchen kijken, nu ook voor Dean uiteraard.”

“Soms eens zijn eigen kans gaan”

Dat Dean Doncos ooit in de eerste ploeg van Racing zou spelen, stond in de sterren geschreven. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Jan Doncos: “De opa’s van Dean waren beiden spits in hun tijd. Ze geven Dean tips en zijn kritisch. Vooral mijn pa moet ik soms wat afremmen (lacht). Zelf ben ik ook kritisch, maar vooral trots dat mijn zoon in de eerste ploeg zit. Ik heb enkele jaren geleden nog meegewerkt aan zijn transfer van Boom naar Racing.”

“Wat ik van Dean vind? Dean speelt altijd in functie van het team. Dat is top. Maar ik vind dat hij soms ook eens zijn eigen kans moet gaan, want dat kan het team ook ten goede komen. Het ene sluit het andere niet uit.”

“Maar wat wij met onze familie vooral tof vinden is dat er een nieuwe wind op Racing waait. Je ziet dat het bestuur heel hard bezig is met het echte Racing uit het moeras te trekken, op alle vlakken. Je ziet de vooruitgang, ook met serieuze investeringen in de 1e ploeg.”

Bedankt voor de babbel, Jan. En vooral ook bedankt aan de opa’s van Dean, die vanavond tegen Nijlen samen de aftrap geven. Wat een prachtige belevenis!

=> wil jij ook een matchbal sponsoren? Stuur een mailtje naar Adriano Currenti van onze commerciële cel: adriano.currenti@racingmechelen.be.

Antonio Doncos bij Racing:

Antonio Doncos nu:

Opa Gunter Waldraff, twee keer zittend onderaan rechts:

Opa Gunter Waldraff nu: