Vooruitblik op Racing-Nijlen: “Deze match wordt de moeilijkste”

Na de 4-1 tegen Beringen wacht zaterdagavond een nieuwe thuismatch voor Racing.

Nijlen is de 5e tegenstander in deze competitie. Veel tijd om de match voor te bereiden had Dave De Herdt niet, al kon de coach zijn hartje ophalen aan de driepunter van woensdag.

Coach, tevreden met de reactie van je spelers na de opdoffer in Turnhout?

“Ja, al maakt deze overwinning de verloren punten van Turnhout nog niet goed.”

“Voor sommige criticasters zal het nooit goed zijn en wonnen we tegen Beringen door de zwakte van de tegenstander.”

“Het klopt dat ik van Beringen meer had verwacht, maar het is wel onze spelers hun verdienste dat we na 15 minuten al 2-0 voor stonden. Je geeft jezelf als ploeg zo een enorm cadeau. Dat dwing je zelf af.”

“Ik vond ons in de eerste helft bij momenten zeer goed voetballen. We wisten dat Beringen na de rust feller zou starten. We wilden de vroege aansluitingstreffer vermijden. Dat is ons niet gelukt omdat we te slordig waren in de eerste 15 minuten. Ook ons positiespel was toen niet top.”

“Maar dan zie je opnieuw de klasse en ervaring waarmee we de wedstrijd weer naar ons toetrekken en zo valt de 3-1 op een goed moment. En kan je nog verder uitlopen naar 4-1, zelfs 5-1 of 6-1 had gekund.”

“Tot slot wil ik nog een pluim geven aan de twee centrale verdedigers. Zowel Robbe Berben als Nils Van Delm speelden een goede wedstrijd. Ze laten zien dat ik steeds op hen kan rekenen.”

“Die mentaliteit hebben we nodig aangezien er altijd maar 11 kunnen starten. Ook de invallers zijn uitstekend ingevallen, zodat je ook daar weer weet dat iedereen er voor wil gaan.”

Heb je donderdagavond nog getraind? Waarop lag de focus?

“Ja, we zijn samengekomen en hebben de focus op verzorging en herstel gelegd. De spelers kennen Nijlen en weten wat er van hen verwacht wordt.”

“Veel spelers waren moe, logisch ook aangezien er toch wel wat kerels vroeg uit de veren moeten elke dag. Dan kruipt dit natuurlijk in de kleren.”

“Meestal eten we donderdag na de training iets met de ganse groep, maar deze week hebben we dat niet gedaan en is iedereen snel naar huis gegaan.”

“Elk uur extra rust is er één meer. En dat kunnen we gebruiken nu. Het is vooral zaak om zaterdag fit te zijn, zowel mentaal als fysiek.”

Nijlen is een pittige tegenstander die ons in het verleden niet echt lag. Heb je er een verklaring voor?

“Nijlen is een goed geheel, met een perfecte mix van ervaring en jong geweld. Hun kern is ook stabiel, en de meeste spelers spelen al enkele jaren samen.”

“Ze hebben zowel kracht als technisch vermogen. Dat maakt van hen een goede ploeg met een goede trainer met een gezonde visie.”

“Het respect voor Nijlen is groot en we beseffen dat de 3e wedstrijd deze week ook de moeilijkste zal zijn.”

Wie mis je zaterdagavond?

“Voor Jerko Guldix en Wout Kerckhofs kwam de wedstrijd van woensdag te vroeg. Ze hebben zelf beslist om niet te spelen om zo hun kansen gaaf te houden voor de wedstrijd tegen Nijlen.”

“Afwachten wat het zaterdag zal worden. Voor de rest verandert de selectie voor zaterdag niet.”

Supporters, allemaal op post voor deze pittige streekderby!
De poorten gaan open om 18u30, de match begint om 20u.
Kom zeker op tijd, zo worden de wachtrijen aan de inkom niet te lang.

Lees ook:
koop nu online al jouw ticket voor Racing-Nijlen
je hebt een Covid Safe Ticket nodig om binnen te komen