Racing gaat tenonder tegen Nijlen

Racing heeft zijn 3e wedstrijd in een week tijd niet kunnen winnen.

Dat Nijlen een ploeg is die Racing niet ligt, bleek al snel. De bezoekers kozen voor een defensief blok dat moeilijk te ontwrichten was.

Na 19 minuten resulteerden enkele waarschuwingen aan het adres van Racing in de 0-1. Een vrije trap ging er in de rebound in.

Racing kon er niets tegenoverzetten. Na de rust moest de thuisploeg zelfs met een man minder verder na rood voor Heyvaert.

Toch kwam Racing op het uur langszij. Carrez dribbelde zich de 16 binnen, werd neergehaald en de ref legde de bal op de stip. Weuts knalde de penalty binnen.

Lang kon groen-wit niet genieten van die gelijkmaker, want 3 minuten later stond het na een counter al 1-2.

Toen Nijlen wat later makkelijk door de Mechelse verdediging mocht lopen, werd het 1-3. Enkele vervangingen aan Racing-kant brachten geen soelaas.

Racing staat na deze uitgeregende nederlaag met 7 op 15 op de 8e plaats in het klassement. Diest leidt nog altijd met 12 punten, maar heeft na de uitgestelde topper tegen Sint-Lenaarts wel nog een match te goed.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, Guldix (71′ Van der Brempt), W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Put, Hmouda, Heyvaert, Carrez, Doncos (83′ Van Nuffel) en Weuts.

Gele kaart: Van der Brempt.