Foto ©Lucas Laermans

Transfer: rechtsachter Willem Loman ruilt Tienen voor Racing

Willem Loman (foto hierboven van ©Lucas Laermans) is volgend seizoen een van de nieuwe gezichten in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Willem is 21. Hij speelde afgelopen seizoen in 1e nationale (= het vroegere 1e amateur), bij Tienen.

“Mijn jeugdopleiding heb ik bij OHL gekregen, 9 jaar lang, tot de U17. Daarna heb ik in de U19 en de beloften van Standard gespeeld”, vertelt Willem.

“Bij Standard trainde ik met jongens die nu in de A-kern zitten, zoals doelman Bodart en aanvaller Balikwisha. En met jongens als Lindon Selahi, die naar Twente vertrok, en Dimitri Lavalée, nu bij STVV.”

“Zeer aantrekkelijke club”

“Van Standard heb ik de overstap gemaakt naar achtereenvolgers Eendracht Aalst in 1e amateur, een seizoen waarin we gedegradeerd zijn. En daarna ben ik met Tienen vanuit 2e amateur gepromoveerd naar 1e amateur.”

“Mijn trainers in Tienen geloofden in mij, hoewel ik niet heel veel speelde. Ze wilden me houden, maar ik vond voor mezelf dat ik nu vooral veel speelminuten moet verzamelen in een 1e ploeg.”

“Zo ben ik bij Racing beland. De sportieve cel heeft me gebeld en we zijn beginnen te praten. Ik had er een heel goed gevoel bij. Het ging over het project en de ambitie van Racing. Alles is snel gegaan, ik vind Racing een zeer aantrekkelijke club.”

Voetballen en studeren

Willem Loman kende Racing Mechelen natuurlijk van naam, en ook een beetje van reputatie.

“Ik weet dat Racing het een aantal jaar geleden financieel heel moeilijk gehad heeft. Maar ik heb ook meegekregen dat er sinds de komst van François De Keersmaecker als voorzitter veel veranderd is en dat Racing weer echt perspectief heeft.”

“Zelf heb ik al een keertje op Racing gespeeld. Destijds ben ik met de U16 van OHL op Racing geweest en heb ik toen het stadion al eens kunnen zien, met die mooie, grote hoofdtribune.”

“Ik ken ook enkele spelers van naam. Kurt Weuts bijvoorbeeld stond in de eerste ploeg bij OHL, destijds in 2e klasse, toen ik in de jeugd van OHL speelde. En later zag ik hem aan het werk bij Wijgmaal, waar een vriend van mij speelde. Van een speler met zoveel ervaring kan ik natuurlijk nog veel opsteken.”

“Verder ken ik ook enkele jongens van Rupel Boom die nu voor Racing spelen van naam. Als je die spelers ziet, dan doet dat al vermoeden dat er ambitie is bij Racing.”

Willem Loman speelde in de jeugd vaak in het middenveld en ook wel eens in de centrale verdediging, maar is sinds zijn Standard-tijd een rechterflankverdediger.

“Op die positie komen mijn snelheid en loopvermogen goed tot hun recht”, zegt hij. “Mijn fysiek onderhoud ik momenteel met looptrainingen en padel.”

“Daarnaast studeer ik nog: handelsingenieur aan de KU Leuven. Ik ben van Leuven en zit er op kot. De verplaatsingen naar Mechelen kan ik misschien met Jerko Guldix maken.”

“Ik ken Jerko nog niet, maar in de contractbesprekingen heeft de sportieve cel me gezegd dat hij ook in Leuven studeert en dus 3 keer per week de trip naar Mechelen maakt voor de trainingen. Dat zien we wel als het zover is. Ik kijk er alvast enorm naar uit, Racing is voor mij de ideale keuze.”

Willem, bedankt voor het babbeltje en heel veel succes binnenkort bij groen-wit!

Willem Loman bij Tienen (foto van Gaston Peeters – www.kvktienen.be):


Deze spelers liggen onder contract voor 2021-2022:

– Bram Kerckhofs
– Wout Kerckhofs
– Ruben Smet
– Dean Doncos
– Jens De Paepe
– Yannick Put
– Gregory Carrez
– Nick Van der Zyp
– Jens Heyvaert
– Ilias Van Nuffel
– Arno Robert
– Nils Van Delm
– Jerko Guldix
– Max Van der Brempt
– Sabri Hmouda
– Imad Addaoui
– Fawzi Bessedjerari
– Lars Bielen
– Kurt Weuts
– Willem Loman

Verlaten de club:
– Walid Tazani
– Lars Geysels
– Kaj Knipping
– Thomas Weydisch
– Kevin Eyeson (stopt)
– Yaron Coen (Schriek)
– Maarten Cop (3e doelman)
– Loic Aguilar Espinoza (4e doelman)