(Top)transfer: Dries Ventôse komt de Racing-aanval versterken

Fantastisch nieuws: het aanvallende compartiment van de A-kern krijgt een extra injectie. Dries Ventôse maakt de overstap van Tienen naar Racing.

De 31-jarige Dries Ventôse is een bekende naam in het amateurvoetbal. Dries genoot het grootste stuk van zijn jeugdopleiding bij Lierse, waar hij in de nasleep van de zaak-Ye op zijn 17e in de eerste ploeg debuteerde. Lierse speelde in de toenmalige 2e klasse.

En daar bleef het niet bij. Van Lierse ging het naar Rupel Boom, Beerschot, Heist-op-den-Berg en de afgelopen twee seizoenen Tienen: allemaal clubs waarmee Dries in de hoogste regionen van het niveau net onder het profvoetbal uitkwam.

“Ik heb een paar keer de kans gekregen om profvoetballer te worden, maar om allerlei redenen is het er niet van gekomen. Als jonge gast van 17 jaar was dat mijn droom en kwam die heel dichtbij, maar ging het plots niet door. Later bij Beerschot-Wilrijk, op mijn 26e, diende de kans zich nog eens aan, maar vond ik het wat te laat om hem nog te zetten.”

“Maar spijt heb ik daar absoluut niet van. Ik heb tot nu toe bij mooie clubs gespeeld en voor mij is dat evenveel waard als een profbestaan. Ik heb schitterende momenten beleefd bij al die ploegen. Ik denk maar aan onze bekerzege met Rupel Boom in Anderlecht in 2011, toen Ruben Smet bij ons in doel stond en ook Tom Pietermaat bij Boom speelde.”

“Ook de titels met Beerschot-Wilrijk zal ik natuurlijk niet snel vergeten. Het is een speciale club waar veel volk kwam kijken. Ik herinner me de titels in 4e en 3e klasse alsof het gisteren was.”

Dries in het shirt van Beerschot (lees verder onder de foto):

Eerste kennismaking met Racing is al achter de rug

Dries Ventôse heeft een zwak voor traditieclubs, waar Racing zich met zijn geschiedenis toch mag bijrekenen. Hij neemt afscheid van Tienen, waarmee hij ook het nodige succes beleefde.

“Met Tienen heb ik de promotie van 2e naar 1e amateur gevierd. Dat was het doel van de club toen ik daar aankwam. Dit seizoen was mijn 2e daar en is door de bekende corona-omstandigheden in de soep gedraaid. Ik had een contract voor een 3e seizoen, maar we zijn in de beste verstandhouding uit elkaar gegaan.”

“Eigenlijk is het een heel onverwachte wending om naar Racing te komen, want dit zat er niet meteen aan te komen. Maar van het een is het ander gekomen en alles is plots heel snel gegaan.”

“Een gesprek in Tienen, enkele gesprekken met Racing, onder meer met trainer Dave De Herdt, die ik nog kende van bij Beerschot… Ik zie het dan ook volledig zitten om deze stap te zetten en heb bij Racing een contract voor 3 jaar getekend.”

“Of ik Racing ken? Natuurlijk. Ik ben afkomstig van Haacht, waar ik nu nog altijd woon en werk, in Don Bosco. Niet ver van Mechelen dus.”

“Met Boom heb ik ook verschillende keren tegen Racing gespeeld. Ik ben altijd gecharmeerd geweest door het Oscar Vankesbeeck-stadion en de fans. Er hangt een speciale sfeer, je proeft er ook die typische nostalgie. Racing is een heel mooie club. Ik ben vorig seizoen nog komen kijken naar jullie thuiswedstrijd tegen Nijlen…”

Dries in het shirt van Heist-op-den-Berg (lees verder onder de foto):

“Complementair met Kurt en Dean”

Racing is dus geen stap in het onbekende voor Dries Ventôse. “Ik ken de club al een beetje en ook enkele spelers, zoals eerder aangehaald Ruben Smet, maar ook Yannick Put en Jens De Paepe. En dus ook de coach.”

“Ik kijk er enorm naar uit om bij Racing te kunnen voetballen. Ik ken de ploeg en de reeks nog niet goed, maar we moeten de ambitie hebben om mee te doen voor de prijzen. Ook al zal elke tegenstander zich tegen ons dubbel plooien, dat ondervond ik indertijd ook met Beerschot. Dan zijn alle ploegen plots 10 of 20% sterker dan normaal.”

“Zelf heb ik de ambitie om mij te tonen. Ik weet dat Racing met Kurt Weuts en Dean Doncos al 2 goeie spitsen heeft, maar we zijn met zijn drieën zeker complementair. We zullen elkaar goed aanvullen. Ik ben een iets ander type dan Kurt en Dean. Ik moet het van mijn snelheid en looplijnen hebben. Ik ben geen targetspits, maar meer een schaduwspits: een 9,5. Ik kan ook op de flank spelen, links en rechts.”

Dries, van harte welkom op Racing! We zitten op hete kolen om je kunstjes te mogen bewonderen!