fbpx

Transfer 5: aanvaller Robin Nelis verhuist naar Racing Mechelen

Ook in het offensieve compartiment is Racing zich met het oog op het seizoen 2024-2025 aan het versterken.

De eerste aanvaller die Racing kan strikken, is Robin Nelis. De 28-jarige spits speelt momenteel in onze reeks, bij Londerzeel.

Robin Nelis heeft van doelpunten maken zijn handelsmerk gemaakt. Al was dat niet altijd het geval.

“Ik ben beginnen te voetballen bij Asse-Zellik en ben dan naar de U14 van Eendracht Aalst verhuisd. Tot mijn 14e speelde ik op het middenveld, daarna 3 jaar centraal achterin en het was eigenlijk pas bij de beloften van Aalst dat ik centrumspits geworden ben”, vertelt Robin.

“Een atypisch parcours misschien, maar alles gebeurt natuurlijk met een reden. Zo ben ik intussen al bij een aantal clubs gepasseerd. Bij sommige bleef ik slechts een jaar, bij Jong Lede en Olsa Brakel telkens 3 jaar.”

“Bij Lede scoorde ik in mijn laatste 2 seizoenen 46 keer, bij Brakel in mijn beste seizoen 23 keer. Met Brakel eindigden we 3e in 2e amateur en wonnen we de eindronde. Maar omdat de club geen licentie had aangevraagd voor 1e amateur zijn we toen niet gepromoveerd.”

“Jammer, want ik ben zeer ambitieus. Altijd geweest. Ik ga voor het hoogst haalbare en als ik dezelfde ambitie bij een club proef, dan ga ik er voluit in mee. Ik heb al ondervonden dat er veel onrecht in het voetbal zit en daar kan ik niet tegen. Vandaar dat ik niet overal lang gebleven ben. Maar als het ergens goed is, dan blijf ik er.”

Wat is je grootste kwaliteit?

“Doelpunten scoren (lacht). Dat moet natuurlijk als spits. Dit seizoen heb ik op dat vlak wel een dieptepunt beleefd in Londerzeel. Door een samenloop van omstandigheden zijn we achterin verzeild geraakt, alsof we moésten degraderen. Alles wat mis kon lopen, liep mis.”

“Ik was met heel veel goesting naar Londerzeel getrokken en wilde een meerwaarde zijn, maar het is voor het hele team een dieptepunt geworden. Zo’n seizoen zet je als voetballer met de voeten op de grond, dat is het enige positieve. Je stelt jezelf kritisch in vraag.”

“Mijn zelfvertrouwen is door het slechte seizoen wat aangetast, maar ik weet dat ik het scoren nog altijd in mij heb zitten. Volgend seizoen kan ik bij Racing met een blanco blad beginnen en daar heb ik enorm veel zin in. Omdat ik er meteen wil staan bij Racing ben ik nu al bezig met me fysiek klaar te stomen voor het nieuwe seizoen, hoewel het huidige seizoen natuurlijk nog niet afgelopen is.”

“Of ik met mijn 1,93 meter kopbalsterk ben? Ik heb in mijn leven al wel wat gescoord met mijn hoofd, maar ik wil wel al zeggen dat ik niet het prototype ben van de grote, bonkige spits. Ik denk immers dat ik technisch ook aardig uit de voeten kan.”

Wat was jouw plan voor volgend seizoen?

“Ik wilde ditmaal zo lang mogelijk wachten om een club te kiezen. Sinds januari had ik al enkele telefoontjes van geïnteresseerde clubs gekregen, maar ik wilde sowieso minstens in 2e amateur blijven en een club met échte ambitie vinden.”

“Ik heb in mijn carrière zowel tegen de degradatie als voor de promotie gespeeld en heb ervaren dat ik als spits beter aan de top speel. Dat ondervond ik ook bij het Nederlandse Hoek, waar zeer offensief en ambitieus gevoetbald werd. Wedstrijden eindigden daar wel eens op 7-5. Bij die clubs voel ik me het beste.”

“Racing is ontegensprekelijk zo’n ambitieuze club. 1e amateur is het doel, zo snel mogelijk, al is me duidelijk gemaakt dat het op een gezonde financiële manier zal gebeuren. Dat is het allermooiste: kunnen spelen voor een club die wil promoveren.”

Ken je Racing Mechelen?

“Uiteraard. Ik heb er een paar keer tegen gespeeld. Enkele weken geleden nog met Londerzeel, toen we 1-0 op Racing verloren.”

“Op het einde van de wedstrijd trapte ik de bal nog tegen de paal. Of ik graag gescoord had? Ja, ik ga daar niet over liegen. Toen was van een contract bij Racing trouwens nog geen sprake. Maar zelfs dan: als ik voor een club speel, dan speel ik 100% voor die club. Ik weet dat het in het voetbal soms wel eens anders is, maar ik ben oprecht.”

“Als traditieclub stond Racing op mijn bucketlist. Ik kwam bij de besprekingen in het stadion en de traditie overvalt je. De accommodatie is al wat verouderd, maar je voelt de geschiedenis. De supporters brengen de geschiedenis zelf ook tot leven.”

“Ik weet dat de Racing-supporters ook streng kunnen zijn, maar dat schrikt me zeker niet af. Ik zie dit als een zeer leuke uitdaging.”

Je woont in Asse, niet ver van Mechelen, maar ook niet echt vlakbij. Valt dat mee qua verkeer?

“Als je ambitie hebt als voetballer, dan mag dat afstandje geen belemmering zijn. Toen ik in Nederland bij Hoek speelde, was ik 1 uur en 10 minuten onderweg. Naar Brakel 50 minuten.”

“In het ideale geval ben ik in 35 minuten in Mechelen. Als het druk is, zal het wat langer duren. Het zij zo. Geen probleem. In Asse ben ik geboren en getogen. Ik ben leraar LO, maar geef momenteel les als meester in het 3e leerjaar en dat wil ik blijven doen.”

“Daarnaast ben ik TVJO (technisch verantwoordelijke jeugdopleiding) bij Asse-Zellik, het clubje waar ik zelf begonnen ben. Dat is iets dat ik ook zeer graag doe. Door mijn eigen bezigheden als voetballer kan ik er uiteraard niet altijd zijn, maar ik kan op zalige mensen rekenen om dat werk met mij te doen.”

Tof, Robin, en alvast proficiat met jouw komst naar Racing! Nog een prettig seizoenseinde bij Londerzeel.

Lees ook:
stand van zaken A-kern 2024-2025

Robin Nelis met voorzitter François De Keersmaecker: