fbpx

Racing Mechelen heeft licentie voor 1e nationale te pakken

Alweer goed nieuws voor onze club: Racing heeft vandaag een licentie gekregen om volgend seizoen in 1e nationale te spelen.

Dat Racing in 2024-2025 in 1e nationale speelt, is uiteraard geen zekerheid, maar als onze 1e ploeg dit seizoen de eindronde haalt, kan het via die eindronde promoveren.

Om in 1e nationale te mogen spelen, moest een licentie-aanvraag ingediend worden. Dat heeft de club gedaan, en vandaag is daar positief nieuws over gekomen.

De aanvraag voor een licentie voor 1e nationale is niet van de poes. Zo moest Racing-secretaris Nick Van Reydt alle zeilen bijzetten om de hele club-administratie correct en op tijd door te geven.

“Eerst en vooral moet je aantonen dat je aan al jouw verplichtingen als club en als werkgever voldoet”, zegt Nick.

“Je moet aantonen dat alle lonen betaald zijn en voor de semi-prof-spelers moet je alle berekeningen voorleggen van het maandelijkse loon tot vakantiegeld en CAO-premies.”

“Verder moet je in het verlengde daarvan aantonen dat je volledig in orde bent met alle betalingen aan RSZ en bedrijfsvoorheffing, plus dat je solvabel bent qua BTW, bondsschulden, leveranciers…”

“Ik heb verschillende bestanden ingevuld om de “aftrek BV” te kunnen behouden. Die aftrek is bedoeld om te investeren in jeugd en jonge spelers in de A-kern. Tot in 2e amateur is dat allemaal zeer vrijblijvend, maar nu moet je dus aantonen dat je dat ook echt waarmaakt.”

“Nog één van de belangrijke zaken in het dossier is het attest van een bedrijfsrevisor. Die licht de hele club door en checkt of je alles betaald hebt dat betaald moet zijn, uiteraard op een correcte, legale manier.”

“De revisor reviseert de boekhouding van de club, waarbij elke post wordt uitgelicht. Op dat moment heb ik samen met enkele andere mensen van de club een volledige dag vrijgemaakt om op alle vragen te antwoorden die ze nog hadden na een eerste screening. De rest kon dan via mail gebeuren.”

Tot slot wordt ook de accommodatie van de club bekeken. “Enerzijds moet je de toestemming hebben van de autoriteiten dat je matchen in 1e nationale mag spelen in jouw stadion. Het hele stadion moet gekeurd worden en in orde bevonden worden door de KBVB.”

Deze licentie-aanvraag heeft de club ook geld gekost, omdat er dus externe partijen betrokken (en betaald) moeten worden. Die investering schommelt rond de 10.000 euro.

Een heel karwei dus, waar dagen, zelfs weken werk inkruipt. Maar met goed gevolg: Racing heeft zijn licentie te pakken. Knap werk van Nick!

Lees ook:
Racing speelt zaterdag thuis tegen Lille, een belangrijk duel met het oog op de eindronde

Nick Van Reydt en bestuurder Michel Vanstallen kregen vandaag goed nieuws op de KBVB-zetel: