Tienen wint oefenwedstrijd in Mechelen

0-2 is het geworden in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Racing Mechelen en Tienen.

Racing begon complexloos aan de partij en knutselde in de eerste 20 minuten enkele kansen in elkaar. Eentje ervan werd gemist door Weuts, die van dichtbij net niet kon scoren.

Tienen kwam op het halfuur op voorsprong. De ref legde de bal op de stip. Hij had een fout gezien op een Tienen-speler die niet meer bij de bal kon, maar wel op de grond viel.

Net voor de rust verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Een mooi uitgevoerde aanval liet Racing-doelman Bielen kansloos.

In de tweede helft werd het niveauverschil tussen Racing en Tienen, een club uit 1e amateur, zichtbaarder. De bezoekers kwamen gevaarlijk opzetten. Bielen moest een paar keer gevat tussenbeide komen en de paal hield Tienen van een 3e treffer. Bij 0-2 bleef het.

Voor Racing was het een leerrijke wedstrijd in de voorbereiding. Zaterdagavond wacht thuis de bekermatch tegen Sint-Job.

Racing speelde met: Bielen, Guldix (72′ Van der Zyp), Van Delm, Berben, De Paepe, Loman (77′ B.Kerckhofs), Put (62′ Heyvaert), Van der Brempt (62′ Hmouda), Carrez, Ventôse (72′ Doncos) en Weuts (77′ Van Nuffel).

De spelers gingen na de match de fans, die geregeld van zich lieten horen, groeten: