Coach Dave na de 1-4 in Schaarbeek: “Ik zal goed slapen”

Racing zette zaterdagavond FC Schaerbeeck opzij. Mét Dave De Herdt als coach aan de zijlijn.

Onze T1 had zichzelf ruim een week in isolatie gezet na twee coronabesmettingen bij zijn kinderen.

Zaterdag kreeg Dave na twee negatieve PCR-tests het goeie nieuws dat hij zijn quarantaine mocht verlaten.

Dave, met welk gevoel sta je hier na de 1-4 in Schaarbeek?

“Ik ben heel tevreden. De jongens hebben alles gedaan wat ik gevraagd had. Wedstrijdmentaliteit en focus: die zaten juist. We hebben uitstekend druk gezet, gelopen en gewerkt.”

“En ook vroeg gescoord, in de eerste en tweede helft. Als je dat doet, dan maak je het jezelf veel gemakkelijker. We zaten goed in de match.”

De score had hoger kunnen oplopen, niet?

“Klopt. We hadden nog wat kansen en we zijn ook een paar keer alleen voor de keeper gekomen. Soms doet de jeugdigheid ons nog wat de das om. Soms moet je eens binnenkant voet afwerken.”

“Een ruimere score was zeker niet onverdiend geweest.”

Wat is jouw ambitie in de beker?

“Ik wil ooit met Racing Mechelen tegen een eersteklasser spelen. In de competitie zal dat moeilijk zijn, dus graag in de beker. Maar ik offer daar niet alles voor op.”

“We zullen volgende week een andere ploeg zien met andere spelers. Iedereen krijgt de tijd om zich te bewijzen. Maar de ambitie is: elke match winnen.”

“In ons geval zou de 4e ronde in de beker heel mooi zijn. Een 5e ronde tegen Knokke, net voor de eersteklassers erbij komen, zou fantastisch zijn.”

Voor het eerst in 9 maanden kon je nog eens een match coachen. Hoe voelde dat?

“Ik voelde een gezonde spanning ’s ochtends. De beker zullen we nooit winnen, maar ik was wel nerveus.”

“Toen ik wakker werd, heb ik meteen een zelftest gedaan. Daarna ben ik naar het ziekenhuis gegaan voor een PCR-test en die was ook negatief. Vanaf dan begint die adrenaline weer volop te stromen.”

“Ik ben echt heel tevreden over hoe alles gelopen is. Ik wil via deze week ook mijn T2 Hans en keeperstrainer Davy bedanken voor al het werk dat ze de voorbije week gedaan hebben in mijn afwezigheid. Ik zal goed slapen vannacht.”

Lees ook:
Racing wint met 1-4 op FC Schaerbeek
Sint-Job is onze tweede tegenstander in de beker