Sterk Racing houdt de 3 punten thuis tegen Lyra-LIerse

Racing heeft na het gelijkspel vorige week op leider Hades opnieuw een van de topploegen in de reeks een halt toegeroepen.

Ditmaal was het het ambitieuze Lyra-Lierse dat naar het Oscar Vankesbeeckstadion afzakte.

Lyra-Lierse kon zich in Mechelen geen misstap veroorloven in de strijd om de rechtstreekse promotie naar 1e nationale, maar moest vanaf het eerste fluitsignaal de wet van de sterkste ondergaan.

Racing gooide zijn basistroeven op tafel: wilskracht, energie en grinta. Met daarnaast bijwijlen goed voetbal.

Vroeg in de wedstrijd resulteerde het Mechelse spel in een goeie kans voor Danté Walen De Keyser, maar onze spits kon net niet besluiten.

Zonder dat de Lyra-Lierse-doelman mirakels hoefde te verrichten, ging in de eerste helft de meeste dreiging uit van groen-wit. Van de bezoekerskant noteerden we een goeie kopkans, maar de bal raakte niet tussen de palen.

Net voor de rust kreeg Racing loon naar werken. Gregory Carrez opteerde voor de dribbel, baande zich in een weg in de 16 en werd neergelegd. Dries Ventôse nam plaats achter de bal en ramde de strafschop netjes in de winkelhaak: 1-0.

In de tweede helft leek Lyra-Lierse wat meer goesting te hebben, maar het kon op OVK nooit de indruk wekken dat het voor de titel speelde.

Racing bleef op de 2-0 jagen en die kwam er een kwartier voor tijd na een misverstand in de Lyra-Lierse-verdediging. Danté Walen De Keyser was er als de kippen bij om de bal tegen het net te prikken.

De match was gespeeld, daar konden enkele schuchtere pogingen van de bezoekers niets meer aan veranderen. Het weinige gevaar werd door doelman Ruben Smet vakkundig in de kiem gesmoord.

Zo bleef het 2-0: een mooie en dik verdiende overwinning van groen-wit.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, Knollenburg, Kerckhofs, De Paepe, Akarom (63′ Mrani), Heyvaert, Hmouda (72′ Mauro), Carrez, Ventôse en Walen De Keyser (80′ Vallez).

Gele kaarten voor Racing: Ventôse, Hmouda, Heyvaert, Vallez (2x)

Doelpunten:
44′ Ventôse 1-0 (pen),
76′ Walen De Keyser 2-0