Danté Walen De Keyser: “We willen het seizoen mooi afsluiten”

Racing was zaterdag een maatje te groot voor Lyra-Lierse. Groen-wit haalde het thuis met 2-0, met onder meer een doelpunt van Danté Walen De Keyser.

Het was het 3e doelpunt van Danté in Racing-shirt, na zijn dubbele treffer op Londerzeel enkele weken geleden.

“In de eerste helft waren wij voetballend beter. Na de rust wisten we dat Lyra-Lierse zou komen, maar we zijn kansen blijven creëren en hebben een tweede keer gescoord”, zegt Danté.

“Er waren wel een paar goeie voorzetten vanuit Lyra-Lierse-kant, maar we zijn eigenlijk nooit in de problemen gekomen. Uitgespeelde kansen hadden de bezoekers niet.”

De overwinning deed duidelijk deugd?

“Zeker. Het seizoen is wisselvallig geweest, dat weten we zelf ook. We moesten de supporters nog iets geven, naast die twee gewonnen derby’s. We wilden Lyra-Lierse een hak zetten, ik ben blij dat dat gelukt is.”

“Het is toch een derby die leeft en het is super dat je 3 punten pakt tegen een titelkandidaat. Het is ook een opluchting, omdat we weinig punten gepakt hebben tegen ploegen uit de top 5.”

Wat gebeurde er bij de 2-0, die jij scoorde?

“Nick Spaenhoven gaf een diepe bal. Dries Ventôse liep goed door en de bal werd slecht weggewerkt bij Lyra-Lierse. Hij belandde in mijn voeten en ik kon het afmaken.”

“Mijn vreugdedansje? Als je voetbalt, wil je altijd winnen, zeker matchen als vandaag rond de 1.000 man. Dat is voor iedereen belangrijk: voor de club, voor de spelers, voor de staf en voor de supporters. We willen het seizoen mooi afsluiten.”

Hoe kijk jij naar jouw Racing-maanden sinds je komst in januari?

“Het is een moeilijk seizoen geweest. Bij Cappellen heb ik veel op de bank gezeten, wat ik niet gewoon was. Ik ben naar hier gekomen met de verwachting om meer minuten te maken.”

“In de eerste weken is dat niet gelukt, maar nu krijg ik meer kansen, scoor ik 3 keer in 4/5 matchen en geef ik een assist. Ik leef daarvan: doelpunten aanbrengen en scoren. Ik ben heel content.”

“Ik houd een heel positief gevoel over aan deze transfer. Wat volgend seizoen betreft, ben ik er nog niet uit wat ik ga doen. Ik ben in elk geval niet afgeschreven en ben ook volgend seizoen bruikbaar in deze reeks.”

Lees ook:
verslag Racing klopt Lyra-Lierse met 2-0