Sportief manager Marc Ghys voor nieuwe topper: “Hoop op grote opkomst”

De toppers volgen elkaar in sneltempo op. Zaterdagavond ontvangt Racing op OVK Belisia Bilzen, samen met Hasselt de grote favoriet voor de titel in onze reeks.

Bilzen staat na een gelijkspel tegen Lyra-Lierse afgelopen zondag op de tweede plaats, met 1 punt meer dan Racing.

De 3e tegen de 2e: dat belooft vuurwerk in het Oscar Vankesbeeckstadion!

Na de 2-0 op Tongeren zal Racing bovendien belust zijn op revanche.

“Het verhaal van de match in Tongeren is intussen bekend. Na 10 minuten stonden we 1-0 achter, viel Tongeren met 10 man na een rode kaart en hebben wij 3 kwart van de wedstrijd tegen een versterkte burcht moeten opboksen”, zegt sportief manager Marc Ghys.

“Tongeren is er een hele match lang niet meer uitgekomen, ze hebben alleen maar ballen weggetrapt en zich verdedigd met een dubbele linie. En jawel, in het slot scoorden ze dan nog de 2-0, toen ze toch nog iets wilden tonen en er bij ons wat ruimte viel.”

“We hebben alles geprobeerd om die match te winnen. We zijn geduldig blijven spelen, zoals op Houtvenne, we probeerden het via de flanken en door de centrale as. Door te kaatsen, noem maar op…”

“De bal moet in zo’n match dan eens goed vallen en dat was bij ons dus niet het geval. Alles viel in hun voordeel, het was altijd wel iets.”

Na die nederlaag staat Racing toch nog altijd in de top 3. Ben je daar als sportief manager tevreden mee?

“Ik vind dat we daar mooi staan. Volgens de verwachtingen, en misschien zelfs een beetje boven de verwachtingen.”

“Voor het seizoen sprak iedereen over de 5e plaats. Spelers, bestuur, supporters. Als je dan op dit moment, na 16 wedstrijden, 3e staat, dan kun je alleen maar zeggen dat dat goed is.”

“We hadden zelfs nog meer punten kunnen hebben. Onze wedstrijd tegen Hasselt verliezen we met 0-1, maar lagen wij onder? Het kon evengoed 1-1 zijn. We waren toch de evenknie van een ploeg die enorm veel ambitie heeft met het geld dat ze nu hebben.”

“Dus: Hasselt staat erbij, Bilzen staat erbij, Racing staat erbij, Houtvenne staat erbij en Jong KV staat erbij. Met Bocholt daar ook tussen. We zitten op schema.”

Toch klinkt hier en daar gemor bij supporters. Terecht?

“Dat is typisch Racing. Het zal nooit goed genoeg zijn.”

“We hebben echt al goeie wedstrijden gespeeld, met soms propagandavoetbal. En we hebben ook enkele zwakkere matchen gespeeld, maar op het einde van het seizoen zal de rekening kloppen.”

“Kunnen we klagen? Ik vind van niet. Wie zou voor het seizoen gezegd hebben dat we in ons 2e seizoen in 2e amateur half december op de 3e plaats zouden staan?”

Racing ligt op koers om mee te dingen naar promotie richting 1e nationale. Hoe zie je dat?

“Het is een mooie kans om te promoveren. Ook door de hervorming van 1e nationale, waarbij in principe meer ploegen dan normaal de oversteek kunnen maken.”

“Hoeveel ploegen overgaan? Dat weet ik niet. Dat weet niemand. De KBVB geeft niks prijs. Niemand heeft daar een zicht op, ook de andere ploegen in 2e amateur niet.”

Zaterdagavond komt Bilzen, een club met een budget dat een veelvoud zou zijn dan dat van Racing. Wat verwacht je van de match?

“Voor het seizoen was Bilzen dé titelfavoriet bij uitstek. Nu is Hasselt daarbij gekomen.”

“Stijn Vreven was aangekondigd als de nieuwe coach van Bilzen, maar vertrok net voor het seizoen naar KV Oostende. Ik denk dat dat wel impact gehad heeft.”

“Ze beschikken daar in elk geval nog altijd over profspelers, met een goed loon en een appartement. Hun 2e plaats in de rangschikking bewijst dat ze ambitie hebben en ook naar 1e amateur willen.”

“Maar wij zijn niet kansloos, zeker thuis niet. Er vallen punten te pakken. Met de steun van onze supporters maken we nog meer kans. Hopelijk mogen we in de laatste match van 2023 nog eens genieten van die steun. Ik hoop op een grote opkomst van onze supporters.”

“De club doet er alles aan om te groeien. In enkele jaren is Racing opgestaan uit de doden, promoveerde het van 1e provinciale naar 2e amateur, haalde de jeugdwerking het IP-label, worden er stadionplannen getekend enzovoort.”

“Dat verdient alleen maar respect en steun van de fans. Ik vind dat daar meer waardering mag voor komen in de vorm van meer toeschouwers tijdens de wedstrijden. Laten we daar zaterdag mee beginnen.”

Bedankt voor de babbel, Marc!

Racing-supporters: de topper tegen Bilzen is zaterdag om 20u op OVK. Kom kijken!

De poorten en loketten openen om 18u30. 

Lees ook:
zaterdag Racing-champagne, halfjaar-abo’s én nieuwe Racing-sweater te koop
kom voor de topper tegen Bilzen eten in het Racing-restaurant: altijd lekker en gezellig

Advertentie van een Racing-sponsor: