fbpx

Leon Torfs Machineconstructie sponsort de matchbal voor Racing-Bilzen

Komende zaterdag speelt Racing thuis de topper tegen Belisia Bilzen. Leon Torfs Machineconstructie schenkt de wedstrijdbal.

Leon Torfs Machineconstructie is een bedrijf dat al meer dan een halve eeuw bestaat. De firma werd opgericht door Leon Torfs, die zich als kind ontpopte tot een echte timmer- en knutselfanaat.

Na een opleiding aan de technische school in Mechelen kreeg Leon als jonge werknemer diverse technische disciplines onder de knie: van centrale verwarming over de matrijzenbouw en  transformatoren tot mechaniek en plaatbewerking.

Met zijn eerste centen kocht Leon een laspost en ontwikkelde hij een rollende serre op zelfgemaakte wielen van 1000 vierkante meter voor de bloeiende Mechelse tuinbouwsecotor. Ook maakte Leon een “wortelwasser”, om het manuele werk te verminderen.

De bestellingen begonnen binnen te lopen en in 1967 richtte hij zijn eigen bedrijf op. Intussen is het familiebedrijf in Sint-Katelijne-Waver dus al 56 jaar oud en is het gespecialiseerd in de bouw van machines voor de voedingssector.

Leon Torfs Machineconstructie is de expert in interne transportsystemen voor verschillende bedrijven. Het produceert transportbanden, modulaire banden, rollenbanen, draadnetbanden, draaitafels, spintors, kleine constructies en voert ook lasersnijwerken uit.

“De kleuren die elke nostalgische fan kan appreciëren”

Koen Sprengers, ook een telg van de familie, is al enkele jaren zaakvoerder van Leon Torfs Machineconstructie. Hij geeft een woordje uitleg bij de sponsoring van de matchbal tegen Bilzen.

“Ik ben sinds jaar en dag supporter van Racing Mechelen, net zoals het grootste deel van mijn familie”, zegt Koen.

“Als je in Mechelen woont, kan je met 2 paplepels opgevoed worden: die van de ploeg met de kleuren geel en rood of die met de kleuren die elke nostalgische supporter weet te appreciëren: gruun en wit.”

“Racing staat voor mij voor doorzettingsvermogen (denk maar aan onze slogan “Waar een wil is een weg”) en nostalgie. Ondanks de verouderde infrastructuur leeft het stadion van Racing: het ademt één en al historiek uit.”

“De matchbal voor de topper tegen Bilzen is een cadeau voor mijn broer, Bart Sprengers. Bart zal de aftrap geven, samen met een van zijn beste vrienden. Ik zal zelf uiteraard ook aanwezig zijn om dit memorabele moment te kunnen beleven.”

“We zijn al meermaals komen eten in het Racing-restaurant om de club te ondersteunen, en nu sponsoren we dus de matchbal. Tot zaterdag!”

Bedankt, Koen en Leon Torfs Machineconstructie, voor dit mooie gebaar!

Nuttige links:
neem hier een kijkje op de website van Torfs Leon Machineconstructie
neem hier een kijkje op de Facebook-pagina van Torfs Leon Machineconstructie