Racing kopje onder tegen Tongeren

Racing moest zaterdagavond puntenloos huiswaarts keren na het duel tegen Tongeren. De thuisploeg had nochtans het overgrote deel van de wedstrijd met zijn tienen moeten spelen.

Reeds na 8’ keek Racing aan tegen een achterstand, de eerste kans van de thuisploeg was meteen ook raak. Stassen plaatste de bal vanop afstand in de verste hoek binnen. Na een kwartier vond thuisspeler Cilt het nodig om Spaenhoven tijdens een spelonderbreking onderuit te halen, de ref aarzelde niet en haalde de rode kaart boven. Tongeren moest nog 75 minuten met zijn tienen verder spelen.

Nadien gingen de bezoekers resoluut op zoek naar de gelijkmaker, maar pogingen van Carrez, Guldix en Laureys kenden jammer genoeg geen succes. Tongeren trok zich gedurende de rest van de eerste helft terug maar het lukte groen-wit maar niet om de aanvalspogingen te verzilveren. Net voor de pauze moest Knollenburg gekwetst het veld verlaten, Ventôse kwam in zijn plaats, meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste wedstrijdhelft.

Vlak na de hervatting werd Versteeven op de rand van de 16 neergehaald, de daaropvolgende vrije trap werd door Heyvaert een meter over het doel geplaatst. Twee minuten later kende een aanval via Mrani wel succes, zijn voorzet belandde in het Tongerse doel, maar de grensrechter oordeelde dat er vanuit buitenspel-positie was gescoord.

Racing bleef maar zoeken naar de gelijkmaker maar het was zo’n avond waarin scoren maar net niet lukte. In de allerlaatste minuut slaagde de thuisploeg er nog in om bij een tegenprik de 2-0 te scoren, over en uit voor Racing dat met een kater huiswaarts werd gestuurd.

Volgende week zaterdag komt Belisia Bilzen op bezoek in het OVK-stadion.

Racing speelde met: Goossens, De Paepe, Knollenburg (44’ Ventôse), Guldix, Versteeven, Heyvaert, Kerckhofs, Laurens (67’ Vallez), Spaenhoven, Carrez en Mrani.

Gele kaart: Kerckhofs