Racing-beloften verliezen potige partij

Sinds vorige weekend is het nieuwe seizoen aan de gang bij de beloften. Vrijdagavond moesten ze aantreden tegen streekgenoot SK Londerzeel.

De wedstrijd was net op gang geblazen toen Victor Ogbebor de 1-0 tegen de touwen had getrapt, al was er appel voor voorafgaand buitenspel.

Op het kwartier stond de score weer in evenwicht: Kyle De Deken tikte de bal voorbij doelman Hendrik Fierens tegen de netten. Voordien werd doelman Fierens bijna verrast door Emilio Espino Arys.

Halverwege de eerste helft werd Fawzi Bessedjerari onderuit gehaald. Uit de daaropvolgende vrije trap scoorde Ogbebor opnieuw, nu op aangeven van Arn Spiessens: 2-1.

Enige tijd later schoot Ilias Boubker vanop zo’n 25 meter, maar het schot ging naast het doelkader.

Londerzeel speelde potig, maar de scheidsrechter liet dat onbestraft, waardoor Arn Spiessens de wedstrijd vroegtijdig met een zware knieblessure moest staken. Spiessens was in het tussenseizoen overgekomen van Londerzeel.

Net voor beide teams de rust ingingen, bracht Londerzeel de score opnieuw in evenwicht: 2-2.

De tweede helft begon slecht voor Racing toen Londerzeel een hoekschop kreeg en tot ieders verbazing scoorde de hoekschopnemer rechtstreeks in doel. Racing was bij die 2-3 voor het eerst op achtervolgen aangewezen.

Fawzi Bessedjerari ging de flank goed af maar zijn voorzet werd door Imad Addaoui gemist.
Hetzelfde lot was een poging van Benyamin El Addaoui beschoren toen hij alleen voor doelman Tibo D’Hertefelt opdook, de poging ging naast het doel.

Racing werd even later dan toch op zijn wenken werd bediend: Ogbebor scoorde zijn derde doelpunt van de avond. Ook Londerzeel kreeg nog kansen, zo was er een schot van Mohamed Oulad Haj Amar: de bal trof de deklat.

Racing moest noodgedwongen enkele wissels doorvoeren, wegens blessures opgelopen door het ruwe spel.

In de slotfase incasseerde Racing nog een tegendoelpunt van Kyle De Deken. Bijna liep Londerzeel nog verder uit. Briek Van Rooy was echter te zelfzuchtig, zijn schot ging voorlangs.

Racing moest in eigen huis een 3-4-nederlaag slikken tegen een Londerzeel dat het spel hard speelde.

KRC Mechelen: Hendrik Fierens, Senne Hermans, Benyamin El Addaoui, Yassine Mankouch, Victor Ogbebor, Fawzi Bessedjerari ( 81’ Zidane Balli ), Arn Spiessens ( 42’ Ahmed Kaissoumi ), Dean Alaers, Yegor Mier, Wolf Coppieters ( 81’ Issam Lamsayeh ), Imad Addaoui

K Londerzeel SK: Tibo D’Hertelt, Andrew Vanderbiest, Kyan Vervoort, Andreas Van Looy, Jelle De Nil, Emilio Espino Arys ( 65’ Briek Van Looy ), Ilias Boubker ( 70’ Mohamed Zeghal ), Adil Borahsasar, Kyle De Deken, Benjamin Gake ( 58’ Adama Zie Diarra ), Mohamed Oulad Haj Amar

Doelpunten: 1’ Victor Ogbebor 1-0, 16’ Kyle De Deken 1-1, 23’ Victor Ogbebor 2-1, 43’ 2-2, 47’ 2-3, 69’ Victor Ogbebor 3-3, 80’ Kyle De Deken 3-4