“Slecht gevoel na 0-2-nederlaag, maar we zullen hier door geraken”

Racing is tegen Pepingen-Halle tegen een 0-2-nederlaag aangelopen. Groen-wit kijkt daardoor terug op 1 op 9, een tegenvaller maar er is geen man overboord.

Racing-coach Greg Vanderidt had zijn tactiek bijgeschaafd om de verwachte defensieve muur te slopen. Met nog meer offensieve stootkracht trachtte de thuisploeg de bezoekers terug te dringen.

Maar vreemd genoeg leverde dat in de hele match maar enkele kansen op. Niet dat Pepingen-Halle er veel had, maar een stilstaande fase net voor de rust leverde wel de 0-1 op toen Emmaneel een indraaiende vrije trap binnenkopte.

Meteen erna toverde Gregory Carrez een acrobatische poging uit zijn schoenen, maar de keeper van Pepingen-Halle ranselde de bal uit de winkelhaak.

Na de rust kregen we in een opnieuw aangepaste veldbezetting hetzelfde beeld: Racing kreeg niet zijn gebruikelijke vaart in het spel, de tegenstander liet rustig begaan en loerde op die ene counter.

Een kwartier voor tijd maakte Vandenberghe gebruik van een tegenstoot om Racing op een 0-2-achterstand te zetten. Het kalf was verdronken, Racing kon daar niets meer aan veranderen.

Met 1 op 9 zit Racing in een dipje. Volgende week maakt de ploeg de verplaatsing naar Sporting Hasselt, dat het klassement aanvoert na een 0-1-zege op het veld van stadsgenoot Hades Kiewit Hasselt.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Akarom (79′ Harrou), Mrani (46′ Van der Brempt), Guldix, Hmouda, Carrez, Ventôse en Weuts

Gele kaarten voor Racing: Hmouda, Guldix, Carrez en De Paepe

Lees onder de foto de reactie van Jerko Guldix.

“Een slecht gevoel, maar we zullen hier door geraken”

Jerko Guldix kwam als eerste uit de kleedkamer na de 0-2. Gelukkig zag Jerko er allerminst uit.

Jerko, wat is er gebeurd vanavond?

“Het is het verhaal van de laatste weken: het balbezit hebben we, en we zijn ook de betere ploeg, maar we creëeren te weinig om de match naar ons toe te trekken.”

“Aan de andere kant vallen de goals wel, dat is balen.”

Nochtans stond de ploeg anders dan de voorbije weken.

“In plaats van met 2 spitsen speelden we er vandaag met 3, omdat Pepingen met 3 jongens centraal achteraan speelt.”

“In de tweede helft zijn we dan weer overgeschakeld naar 2 spitsen, zodat we 4 mannetjes op het middenveld hadden. Ik vond dat persoonlijk beter lopen.”

“Maar als de bal er echt niet in wil en je een scheids hebt die zeker niet meewerkt, dan wordt het heel moeilijk natuurlijk.”

Heb je een verklaring voor het dipje?

“Niet echt. Op training is het niveau zeker niet gedaald.”

“Ik ga ervan uit dat het gewoon tegenslag is en we volgende week toch weer aanspraak kunnen maken op een overwinning.”

Wat is er gezegd in de kleedkamer?

“Het was stil. Ook omdat hier wel wat supporters komen kijken, dan zit je met een slecht gevoel.”

“1 op 9 is te weinig, maar we zullen er wel door geraken…”

Wordt het volgende week makkelijker tegen een aanvallender ploeg als Sporting Hasselt?

“Dat ploegen zich tegen ons altijd terugtrekken is zeker geen voordeel, maar de coach weet ons perfect te zeggen waar de ruimtes liggen en waar wij oplossingen kunnen vinden. Dan is het aan ons om daar gebruik van te maken.”

“Maar als je ziet dat de bal er ook helemaal op het einde van de match niet ingaat, bij toch een grote kans, dan wordt het heel moeilijk in dit soort matchen als tegen Pepingen.”

“Op een dag zullen die kansen er wel weer ingaan. We maken ons zeker geen zorgen, want de kwaliteit is er en die zal er opnieuw uitkomen.”

“Op het einde van de rit zullen we alle punten hebben die we verdienen. Nu hebben we er misschien wat minder, maar ik geloof dat het goedkomt.”