Racing wint de Social Media Award tijdens het Mechelse Sportgala

Vrijdagavond zijn de Mechelse sportkampioenen gehuldigd tijdens het jaarlijkse Sportgala van de Sportraad Mechelen. Ook Racing is in de prijzen gevallen.

Op het Sportgala worden Mechelaars die in hun sport kampioen zijn geworden of een speciale prestatie geleverd hebben onderscheiden met een trofee.

Zo werd Laure Resimont, speelsters van Kangoeroes Mechelen en de Belgian Cats, in een tjokvolle Lamot-zaal uitgeroepen tot Mechelse Sporter van het Jaar.

Laure werd op het podium geflankeerd door de Sportbelofte van het Jaar, kajakker Tristan Meersmans, Herman Naegels (die als ex-deelnemer aan de Olympische Spelen in het kajak een LIfetime Achievement Award ontving) en de G-sport-winnaars van BD Opslag, KV Mechelen Kids en Gedans Moedig en Vrij.

De 5e grote trofee op het Sportgala was de Social Media Award. Het gala van 2022 stond in het teken van diversiteit en inclusie. En zo ging die laatste prijs naar Racing Mechelen voor het filmpje dat de diversiteit binnen Racing in de verf zet. In naam van de club nam voorzitter François De Keersmaecker de trofee in ontvangst.

Foto’s van de trofee:

Bekijk het winnende filmpje: