Senne Goossens kijkt al uit naar Racing-Londerzeel: “Vertrouw erop dat goals terugkeren”

Racing kon zaterdagavond geen punt(en) sprokkelen op het veld van leider Sporting Hasselt. Toch is de stemming na de recente 1 op 12 niet slecht.

Senne Goossens speelde in de Limburgse hoofdplaats opnieuw een puike partij. Niet dat Senne heel veel werk had, maar wat hij moest doen, deed hij (andermaal) prima.

Alleen tegen een – op het eerste gezicht – wereldgoal moest onze 20-jarige doelman zich gewonnen geven.

Senne, hoe blik je twee dagen later terug op de match?

“Eigenlijk vond ik ons best een goeie match spelen. Ons plan was om Hasselt niet te laag op te vangen, zodat we zelf ook ons voetbal konden spelen.”

“In de 1e helft is dat goed gelukt. Hasselt had enkele vrije trappen en wat corners, eigenlijk geen echte kansen.”

“We begonnen goed aan de 2e helft en gaven tot de 1-0 niks weg. Niet dat we zelf veel creëerden, maar we verdienden het niet om te verliezen. Ik vind niet dat we hebben moeten onderdoen voor de leider en eerste periodekampioen in onze reeks.”

“Na afloop zeiden de trainer en spelers van Hasselt dat Racing een van de beste ploegen is waar ze in deze competitie al tegen speelden. We kopen er niks mee, maar het zegt toch wel iets.”

Hoe was de stemming in de kleedkamer?

“Het was stil. Als we gelijk hadden gespeeld, hadden we iets om op verder te bouwen. Al kunnen we op ons voetbal zeker ook verder bouwen.”

“Bij mezelf was de teleurstelling enorm. Als je amper iets weggeeft, maar toch verliest, dan is dat zeer frustrerend.”

Het was wel een werelddoelpunt van Hasselt, waar je niks kon tegen beginnen?

“Volgens enkele ploegmaats raakte die speler van Hasselt de bal totaal verkeerd. Dat zagen jongens die in de baan van het schot stonden. Als die speler de bal vol geraakt had, was hij zo niet op mijn doel afgevlogen.”

Dikke pech dan. Racing heeft nu 1 op 12, hoe kijk jij naar die cijfers?

“We moeten niet twijfelen. We hebben 4 wedstrijden op rij niet gescoord, dat voel je ergens wel, maar het voetbal is in orde. In Hasselt was de laatste pass misschien niet altijd even goed, maar er waren ook positieve punten.”

“In de matchen voor Hasselt speelden we vaak tegen een laag blok. Dan is het kunst om rustig te blijven, zoals in het begin van het seizoen, toen de ballen er wel invlogen. Ik heb er vertrouwen in dat we snel opnieuw goals gaan maken.”

Hopelijk zaterdagavond thuis al tegen Londerzeel, dat zondag won van Lyra-Lierse.

“Ik ken Londerzeel niet zo goed, maar voor het seizoen zei iedereen dat die ploeg zeker niet onderaan zou staan. Ze wonnen hun laatste twee matchen, maar wij moeten vooral uitgaan van onze eigen kracht. We gaan zaterdag dus opnieuw vol voor de overwinning.”

Lees verder onder de foto van Senne.

Hoe kijk jij naar jouw seizoen? Je speelde al veel, had je dat verwacht?

“Het was voor mij een verrassing dat ik zo snel in doel kwam. Vorig jaar speelde ik mijn eerste seizoen in 3e amateur, nu mijn eerste in 2e amateur. Het gaat dus snel. Maar ik weet wat ik kan en mijn voorbereiding bij Racing was goed. Ik had het gevoel dat het wel zou lukken.”

“Het was logisch dat Ruben Smet als eerste keeper begon aan het seizoen, zeker met al zijn ervaring. Ik begreep volledig dat hij in doel stond. Maar toen hij uitviel met een gebroken pink, debuteerde ik op het veld van Lille. Ik had een beetje stress, maar ik heb meteen geprobeerd om vertrouwen uit te stralen, zodat de verdedigers voor mij het gevoel hadden dat er iemand stond achter hen.”

“Intussen speelde ik 8 competitiematchen en de bekermatch op Lierse. Ik doe mijn uiterste best en vind dat het voor mezelf wel lekker loopt. Ik kan daar alleen maar blij om zijn.”

Hoe verloopt de samenwerking met Ruben, die nog altijd revalideert van die breuk?

“Heel goed. We komen goed overeen, op en naast het veld. Hij geeft me zelfs nu nog tips hoe ik bepaalde dingen moet aanpakken. Hij wil me helpen, en zo helpt hij natuurlijk ook de ploeg.”

“Ik ben gewoon heel content dat ik als Mechelaar deze transfer naar Racing gemaakt heb. Het draait heel goed uit, ik had niet verwacht dat ik nu al zoveel kansen zou krijgen.”

“Of ik nog altijd met de fiets naar de club kom? Absoluut. Wout Kerckhofs, doelman Hendrik Fierens en ik zijn de 3 fietsers. In het begin werd daar eens mee gelachen toen Hendrik na een regenbui kletsnat op de club aankwam, maar nu is dat geen thema meer. Het is supertof dat je zo naar de trainingen en wedstrijden van je club kan gaan.”

Bedankt voor de babbel en veel succes zaterdag tegen Londerzeel, Senne!

Lees ook:
je kan jouw ticket voor de belangrijke match Racing-Londerzeel nu al online kopen
reserveer jouw tafeltje in ons restaurant voor Racing-Londerzeel

imoya