Jens Heyvaert: “Hoe het tij keren? Door snel eens te scoren”

SK Londerzeel is de volgende tegenstander van Racing in de competitie. Zaterdagavond zakken onze streekgenoten af naar het Oscar Vankesbeeckstadion.

Na de 1 op 12 wil Racing tegen Londerzeel nog eens aanknopen met een overwinning. Zo zou Racing opnieuw de aansluiting kunnen vinden met de subtop in onze reeks.

Jens Heyvaert wil het succes mee gestalte geven. Onze middenvelder is van Londerzeel afkomstig, voor hem is dit dus een wedstrijd om extra naar uit te kijken.

Jens, eerst nog even over die 1 op 12: hoe zie jij dat?

“Tof is anders, maar dit is niet iets om ons nu plots zwaar zorgen over te maken. Het zou heel dom zijn om te beginnen te panikeren. Dat is voor niets nodig.”

“We hebben dit seizoen al goeie matchen gespeeld, en ook zaterdag op het veld van leider Hasselt was het zeker niet slecht. Dat de resultaten tegenzitten, is niet leuk, maar we moeten op onze tanden bijten om door deze periode te geraken.”

“De trainingen verlopen even goed en vlot als enkele weken geleden, toen we wel nog vlot wonnen. De groep is volwassen en ervaren genoeg om met deze tijdelijke situatie om te gaan en rustig te blijven. De sfeer is nog even goed, we trekken elkaar mee.”

Hoe kan het tij keren?

“Door snel eens te scoren. Dan ben je opnieuw vertrokken, daar ben ik zeker van.”

“Dat we in 4 matchen niet scoorden, zit ons natuurlijk dwars. Dat doet pijn. Sommigen kijken dan in eerste instantie naar onze aanvallers, maar je mag de schuld niet bij hen leggen.”

“Dries en Kurt zijn door de wol geverfd, dat zijn ervaren spelers. Zij kunnen deze situatie plaatsen. Het feit dat we niet scoren, is het probleem van de hele ploeg.”

Voor jou is de match zaterdag tegen Londerzeel een speciale, niet?

“Klopt. Ik heb daar enkele jaren gespeeld. In die tijd speelden we in de eerste ploeg met zeven jongens van Londerzeel zelf.”

“Het is een heel warme club. Met minder en minder fanatieke supporters dan Racing, maar wel een zeer gemoedelijke omgeving waar het leuk voetballen was.”

“De huidige spelers ken ik niet persoonlijk. Behalve Cedric Dellevoet, maar die is zaterdag geschorst. Geen match in de match dus voor mij, maar dat is natuurlijk niet erg.”

Hoe loopt het seizoen voor jezelf?

“Alles gaat naar wens. Ik speelde een paar mindere matchen, een paar betere… In het algemeen moet mijn niveau nog wat hoger en constanter.”

“Vanuit mijn centrale positie wil ik de ploeg nog wat meer meetrekken. Ik vind dat dat mijn taak is. Maar al bij al ben ik vrij tevreden.”

Hoe hebben jullie de overstap van 3e naar 2e amateur verteerd?

“Goed, denk ik. Het niveau binnen de groep is gestegen, qua kwaliteit en ook qua trainingsarbeid.”

“Na 9 matchen kunnen we zeker al zeggen dat we onze plaats in deze reeks hebben. We zijn nog geen enkele keer weggespeeld.”

“Iedereen kan in deze reeks van iedereen winnen. We moeten vooral van niemand bang zijn en uitgaan van onze eigen sterkte.”

Veel succes zaterdag tegen Londerzeel, Jens!

Lees ook:
je kan jouw ticket voor Racing-Londerzeel nu al online kopen