fbpx

Senne Goossens: “Excuses aan de supporters, dit moeten we rechtzetten”

Racing Mechelen ging zondagnamiddag op OVK onderuit in de derby tegen Jong KV Mechelen. 2-5 was de uitslag.

Dat de beloften van KV Mechelen sterker voor de dag komen dan vorig seizoen, was op voorhand aangegeven.

Op Racing bewezen onze stadsgenoten dat de 5-0 van een week eerder tegen Lyra-Lierse geen toevalstreffer was, want opnieuw scoorden ze 5 keer.

“Het was een strontmatch.”

Dat waren de eerste woorden van Senne Goossens toen hij het veld afstapte. De doelman van Racing kon zijn teleurstelling na de 2-5 niet verstoppen.

“We begonnen heel goed aan de match en kwamen verdiend 1-0 voor. Er zat op dat moment misschien nog wel een goaltje meer in voor ons, maar uit het niets kwam KV gelijk. Door een klein foutje bij ons, maar vooral zeer veel geluk aan hun kant”, vertelde Senne.

“1-1 bij de rust was al bij al okay. Maar al snel kwamen zij op 1-2. Bij ons was het te plat, al reageerden we wel meteen met de 2-2. Toen voelde ik: dit komt goed.”

“Maar dan gebeurde weer hetzelfde: afgeweken bal en 2-3. Tien minuten later kregen we een penalty tegen die geen penalty was en werd het 2-4. Dan probeer je nog wel, maar voel je dat het er in de weinige resterende tijd eigenlijk niet meer inzit.”

“Uiteindelijk werd het nog 2-5, omdat we toch nog probeerden aan te vallen. Daarom stond ik heel hoog in het veld, voor als er achteraan iets bij ons zou gebeuren. Maar zij kwamen er dus toch nog eens door…”

Als je zegt “te plat”: hoe kan dat in een derby?

“Dat kan ik niet meteen verklaren. We hadden een goed gevoel en begonnen dus ook goed aan de wedstrijd, maar na onze goals waren we telkens te laks en dachten we te makkelijk: het komt in orde.”

“Ik voelde dat Jong KV na de twee nederlagen van vorig seizoen er echt op gebrand was om deze derby te winnen. Zij hebben dat tikkeltje meer kunnen brengen dan wij.”

“We moeten sorry zeggen tegen onze supporters. Dit was de match van het seizoen thuis. Het was écht de bedoeling om die te winnen. We hadden hier echt naar toegeleefd, maar het was niet goed genoeg.”

2-5 zijn zware cijfers. Hoe ervaar je dat als doelman?

“Of je met 0-1 of 2-5 verliest, blijft gelijk qua punten in het klassement, maar niet in een wedstrijd als deze.”

“Bovendien komt dat als keeper sowieso harder binnen. Zeker omdat we ook dit seizoen – dat bewijzen de cijfers – een van de beste defensies in de reeks hebben.”

“5 goals tegenkrijgen op 6 of 7 kansen maakt het des te zuurder. We gaven niet eens zoveel kansen weg, maar KV heeft bijna tegen 100% afgewerkt.”

Betekent dit iets voor de rest van de competitie?

“Neen. We weten dat we de supporters teleurgesteld hebben, maar ik weet ook dat we hier kracht uit zullen putten. Volgende week in Londerzeel moeten we dit rechtzetten.”

“Ik ben ervan overtuigd dat dit geen gevolgen zal hebben. We zullen in Londerzeel weer het Racing zien dat we al het hele seizoen zien.”

Lees ook:
het klassement na 9 speeldagen in de reeks van Racing