Racing Mechelen verliest thuis van sterker Jong KV

Racing Mechelen heeft geen vervolg kunnen breien aan een uitstekende reeks. Na een 9 op 9 en 13 op 15 ging groen-wit onderuit tegen de beloften van KV Mechelen.

Racing en Jong KV maakten er een lange studieronde van. Halfweg de eerste helft waren er nog geen noemenswaardige kansen te noteren.

En toch kwam Racing iets daarna op 1-0. Gregory Carrez bediende Alan Mayanga met een subtiele assist in de 16 en Mayanga schoot vanuit een schuine hoek met scherp: 1-0.

Tot groot jolijt van de opgedaagde Racing-aanhang, zo’n kleine 1.500 toeschouwers sterk.

Lang kon Racing echter niet genieten van die voorsprong. Amper enkele minuten later sneden de jonkies van KV Mechelen door het centrum van de Racing-defensie en met een opwippertje werd het 1-1.

1-1 was ook de ruststand, al kwam Racing nog goed weg toen een KV-verdediger ver mocht oprukken en met een knap schot de verste paal trof.

Vroeg in de tweede helft was het Jong KV dat al snel op 1-2 kwam, na ogenschijnlijk laks werk aan Racing-kant.

Maar de thuisploeg liet niet begaan. Toen Alan Mayanga op links de bal kreeg, trok hij de bal scherp voor, Jonas Laureys hoefde er zijn kleine teen maar tegen te zetten: 2-2.

Racing leek vertrokken, maar dat was maar schijn. Nooit kon groen-wit de indruk wekken dat het op en over Jong KV zou gaan. De vorige matchen, met knap combinatievoetbal, leken een verre herinnering.

En zo kon Jong KV de score uitdiepen. Na een dubbele wissel aan Racing-kant werd het 2-3 en een twijfelachtige penalty leidde naar de 2-4.

De wedstrijd was gespeeld, daar veranderde de 2-5 niks meer aan.

Zware en misschien wat overdreven cijfers, maar op de overwinning van de jonge KV’ers valt weinig tot niets af te dingen.

Volgende week wacht competitiematch 10, de laatste in het eerste periodekampioenschap. Racing speelt op het veld van Londerzeel. Afspraak: zondag om 15u.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Ventôse (60′ Mrani), Guldix, Heyvaert, Carrez (60′ Versteeven), Schaessens, Laureys, Mayanga

Doelpunten:
26′ Mayanga 1-0,
30′ Antonio 1-1,
51′ Loiseaux 1-2,
55′ Laureys 2-2,
58′ Soelle Soelle 2-3,
70′ Stanic 2-4,
88′ Stanic 2-5

Gele kaarten voor Racing: Spaenhoven, Schaessens en De Paepe