Mededeling over twee vermeende gele kaarten voor KV-speler

Racing verloor zondag de derby tegen Jong KV Mechelen. Tijdens de wedstrijd was er ophef over twee vermeende gele kaarten voor een KV-speler.

Alexandre Stanic scoorde twee keer voor KV: de 2-4 en 2-5.

Na een viering van zijn eerste doelpunt – de penalty voor de 2-4 – ontstond tumult en zou Stanic in korte tijd twee gele kaarten van de scheidsrechter hebben gekregen. Toch mocht Stanic op het veld blijven staan.

Over dit incident is achteraf nog nagekaart. Veel aanwezigen, spelers en supporters, begrepen niet waarom de twee gele kaarten geen uitsluiting tot gevolg hadden.

Racing heeft de bewuste fase bekeken op video en is tot de conclusie gekomen dat alles volgens de regels verlopen is.

Om te beginnen maken zowel het scheidsrechtersblad als het scheidsrechtersverslag melding van slechts 1 gele kaart voor Stanic.

De eerste keer dat de gele kaart getoond werd, was toen de speler het veld weer opliep na zijn viering. Op basis van de bestudeerde video-beelden kan afgeleid worden dat de KV-speler die gele kaart niet heeft gezien. De KV-speler liep weg van de scheidsrechter, omdat hij onmiddellijk werd belaagd door andere spelers.

Tussen dit tijdstip en het tweede keer tonen van de gele kaart gebeurden geen nieuwe feiten die de speler ten laste kunnen worden gelegd.

Bovendien wees de scheidsrechter bij het tweede keer tonen van de gele kaart uitdrukkelijk naar de plaats waar de speler het veld was opgelopen na het incident en waar dus een eerste keer de gele kaart werd getoond.

De scheidsrechter stelt dat hij de speler een tweede keer de gele kaart heeft getoond, omdat de speler dat de eerste keer niet had gezien.

Racing komt op basis van de video-beelden tot dezelfde conclusie. Het heeft geen zin om hier een klacht over in te dienen en de club wil dit zo ook communiceren aan zijn achterban.

De club wenst dit hoofdstuk af te sluiten en zich te focussen op de volgende wedstrijd van onze eerste ploeg, zondag in Londerzeel.

Lees ook:
Racing staat gedeeld 3e, zondag om 15u wacht een match in Londerzeel