Racing zet ook Hades opzij en nadert tot op 1 punt van leider Belisia

Racing heeft de lastige verplaatsing naar RC Hades tot een goed einde gebracht. Groen-wit haalde het met 1-4 in Hasselt.

Racing maakte een blitz-start op het veld van Hades. In de eerste 20 minuten lukte alles en, vloog zowat elke bal in het doel van de thuisploeg.

In minuut 7 was het de eerste keer prijs. Alan Mayanga werd het straatje ingestuurd, waar de doelman zijn interceptie miste en onze spits de 0-1 kon binnenwerken.

Tien minuten later verdubbelde Mayanga de score, toen diezelfde keeper de bal recht in de voeten van Mayanga ontzette en Alan de bal vanaf 30 meter in doel trapte: 0-2.

En nog was het niet gedaan! Nick Spaenhoven dropte even later een voorzet richting de tweede paal, waar Wout Kerckhofs trefzeker was: 0-3.

Zette Hades daar niks tegenover? Toch wel. Meteen na de 0-3 kwam de thuisploeg voor het doel van Senne Goossens. Een afgeweken voorzet vanaf rechts eindigde in doel: 1-3.

We zagen nog een paar kansjes in de eerste helft, maar vooral veel fysieke strijd.

Het loopwerk nam ook na de rust de bovenhand, en nu was het wachten tot het slotkwartier voor er nog een doelpunt viel.

Een lage voorzet van Jonas Laureys belandde voor de rechter van Jaric Schaessens, die niet twijfelde en de eindstand vastlegde: 1-4.

Een verdiende overwinning voor Racing, al doen de cijfers vermoeden dat het makkelijker liep dan het in de realiteit was. Mooi werk dus van onze jongens!

Het is de 3e overwinning op een rij voor Racing, na de zeges tegen Lille United en Berchem Sport. Ideaal voor het vertrouwen met het oog op de derby tegen Jong KV komend weekend op OVK.

O ja, dit nog: dankzij het gelijkspel van Belisia Bilzen op Berchem (1-1), nadert Racing tot op één puntje van leider Belisia. Van een geslaagd weekend gesproken.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs (73′ Van der Brempt), Mrani (64′ Ventôse), Guldix, Heyvaert, Carrez (70′ Versteeven), Schaessens, Laureys, Mayanga

Gele kaarten voor Racing: Ventôse en Heyvaert

Doelpunten:
7′ Mayanga 0-1,
17′ Mayanga 0-2,
21′ Kerckhofs 0-3,
23′ Vanratingen 1-3,
75′ Schaessens 1-4

Nuttige link:
komende zondag is de derby op Racing: alle info over ticketverkoop (ook in het chalet)