François De Keersmaecker: “Ja, het is zondag een derby. En de derby leeft”

Zondag speelt Racing de derby tegen de beloften van KV Mechelen. Een duel op het scherp van de snee, hoeft het nog gezegd?

Vorig seizoen waren er ook al twee derby’s tussen Racing en Jong KV in de competitie van 2e amateur. Op KV won Racing met 0-1, thuis werd het 2-1 voor groen-wit.

Zit er dit seizoen een herhaling in? Hopelijk! Zondagnamiddag krijgt Racing de buren alvast op bezoek voor de eerste derby van 2023-2024.

Het is een duel waar François De Keersmaecker naar uitkijkt.

“Laat me beginnen met te zeggen dat het seizoen tot nu toe schitterend verloopt. Het kan bijna niet beter”, zegt onze voorzitter.

“We spelen zeer goed en in tegenstelling tot vorig seizoen maken we onze kansen beter af.”

“Dat we nu 2e staan, is eigenlijk boven onze verwachtingen, maar daar gaan we natuurlijk niet over klagen (lacht).”

“Anderzijds: het is belangrijk dat iedereen de voetjes op de grond houdt. Het seizoen is nog jong, er kan en zal nog heel veel gebeuren. Als je bijvoorbeeld onze thuismatch tegen City Pirates ziet: een geweldige prestatie van ons en toch gingen we de boot in…”

Zaterdag tegen Hades werd het 1-4. Na de wedstrijd zei coach Greg Vanderidt in de krant dat het eigenlijk de slechtste prestatie van Racing dit seizoen was. Akkoord?

“We kwamen heel snel op een 0-3-voorsprong en op dat moment is de groep er misschien iets te snel vanuit gegaan dat het binnen was en dat we de match rustig konden uitspelen.”

“Als dat zo was, dan was dat een misvatting.”

“Hades liet de moed niet zakken en bleef doorgaan. Op een bepaald moment had het 2-3 kunnen worden. Als dat gebeurd was, hadden we het nog moeilijk kunnen krijgen.”

Maar het liep dus goed af en nu is het uitkijken naar de derby. Daar was vorig seizoen veel over te doen, of het nu wel een échte derby is. Wat vindt u?

“Ik vind dat het een derby is, want het is tegen KV Mechelen, een ploeg uit onze stad. En zo zou iedereen er moeten naar kijken.”

“Ik word op straat dikwijls over Racing aangesproken. Mensen wensen me proficiat omdat we het dit seizoen zo goed doen en sinds enkele dagen gaat het ook veel over de derby. Het leeft.”

“Aan de derby’s van vorig seizoen bewaar ik alvast goeie herinneringen, op en naast het veld was het een feest. Voor Racingers is zo’n wedstrijd een hoogtepunt.”

“Nu komt er nog een echte sportieve factor bij, want Racing staat 2e en Jong KV 3e. Wie weet kan Racing komend weekend aan de leiding komen… Er hangt veel van deze match af.”

Er komen wel weer geen KV-supporters. Vindt u dat jammer?

“Ja, ik vind dat zeker jammer. Ik snap dat de belofteploeg van KV Mechelen anders is dan de 1e ploeg, maar om nu te zeggen: we leggen geen enkele bus in. Neen, dat begrijp ik niet. Dat geeft blijk van weinig interesse in de ploeg van Jong KV.”

“De voorzitter van KV Mechelen, Philippe van Esch, komt wél. Dat vind ik fantastisch.”

“Ik heb meneer Van Esch privé al een paar keer ontmoet en had hem uitgenodigd om eens een wedstrijd van ons te komen bekijken. Zondag komt hij.”

“Toen ik hem zei dat de 1e ploeg van KV Mechelen op hetzelfde moment van de derby tegen Racing Genk speelt, zei meneer Van Esch: “Genk-KV zal zonder mij ook wel gewoon doorgaan”. Dat vind ik chapeau!”

“Philippe van Esch is een zakenman met een hart voor voetbal. Ik denk dat hij misschien nog niet heel goed weet wat zo’n derby in Mechelen betekent, maar hij zal het zondag wel snel merken.”

“Vorig seizoen hebben we bewezen dat we met enkel Racing-supporters in de tribune een goeie sfeer kunnen creëren. Dat willen we nog eens overdoen en daarom roep ik alle Racing-fans op om zeker te komen kijken.”

Racing-supporters: de loketten blijven zondag gesloten. Er worden alleen tickets in voorverkoop verkocht, online (klik hier) en fysiek in het chalet.

Ter info: zijtribune vak F is het sfeervak, waar de harde kern zondag plaatsneemt.

Nuttige link:
– lees hier alles over de ticketverkoop