fbpx

Greg Vanderidt voor de thuismatch tegen Pepingen-Halle: “Zélf oplossingen zoeken”

Met Pepingen-Halle komt zaterdagavond het nummer 14 op bezoek in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Leuk weetje om te beginnen: Pepingen-Halle is het team van T2 Jean-Louis Meynaert, die enkele jaren geleden nog hoofdtrainer was van Racing.

Na de scoreloze 0-0 vorige zondag op Diegem wil Racing tegen Pepingen-Halle aanknopen met een overwinning. Zo zegt Greg Vanderidt in zijn vooruitblik op de partij.

Coach, hoe blik je terug op Diegem?

“Mijn eerste reactie was dat het onze minst goeie prestatie van het seizoen was. Ik was ook ontgoocheld over het resultaat.”

“Maar bij nader inzien is er nog iets anders aan de hand: voor Racing Mechelen zou het beste scenario zijn om zo snel mogelijk in 1e amateur te belanden, om écht te kunnen voetballen.”

“Want wat gebeurt er nu: ploegen wachten ons op met een defensieve muur. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom, want wij zijn toch absoluut geen titelfavoriet. Al spelen we wel altijd om te winnen. Ik heb al gemerkt dat Racing door andere teams als een bedreiging gezien wordt.”

Ga je het dan anders aanpakken de komende matchen?

“Eerst en vooral is het zaak om altijd geduldig te blijven. We willen altijd verzorgd en mooi voetbal brengen. Het gaatje zoeken en vinden zal dikwijls het devies zijn, ook al is dat niet simpel.”

“Ik ga wel wat dingen aanpassen bij ons, zodat we meer ruimte voor onszelf kunnen creëren. We zullen zélf op zoek gaan naar de oplossingen, zodat we kansen kunnen creëren en kunnen scoren. En zo onze supporters kunnen bekoren.”

Wie mis je zaterdagavond?

“Ruben Smet is nog even out met zijn gebroken pink. Het gaat de goeie kant op, maar hij is nog niet volledig hersteld.

“Nesta Vallez is deze week op training uitgevallen met een klein spierscheurtje in zijn quadriceps. Hij is 1 tot 2 weken out.”

“Verder is ook Arne Knollenburg nog niet hersteld van een letsel aan zijn patellapees en mist Jens Heyvaert de match door een gele schorsing.”

Wat zijn de sterke punten van Pepingen-Halle?

“Ze vallen terug op een stevige organisatie en hebben het grootste geweld vooraan lopen. Met Alan Mayanga beschikken ze over een jonge kerel uit de opleiding van Standard en Anderlecht, een ex-jeugdinternational.”

“Daarachter hebben ze jongens met van die typische zaalvoetballerskwaliteiten. Dat zijn jongens die kicken op matchen tegen Racing en kicken om te spelen in een stadion als dat van Racing.”

“We zullen Pepingen-Halle met het nodige respect ontvangen, maar we gaan uit van onze eigen sterkte. Want we willen zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten pakken, zeker thuis.”

Racing, succes zaterdagavond!

Supporters, kom het team steunen; de poorten openen om 18u30.

Lees ook:
na de match is er een Halloween-feestje in het chalet

Hello Soup@Home